laura moagher moțiune
Categorie: Politic
  • Zilele acestea ar trebui dat votul, în Camera Deputaților, privind moțiunea simplă depusă, săptămâna trecută, împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.
  • Documentul se referă la explozia prețurilor la energie, înregistrată în mandatul acestuia.

Luni, moțiunea împotriva lui Virgil Popescu trebuia dezbătută în plenul Camerei, înainte de votul care părea să fie anunțat pentru miercuri și la care social democrații nu vor fi „pentru”, potrivit senatorului de Prahova Laura Moagher.

“PSD nu va vota împotriva Coaliției de guvernare din care face parte, dar asta nu înseamnă că nu-l va critica pe ministrul Energiei ori de câte ori este necesar, la fel cum s-a întâmplat și până acum. În opinia PSD, ministrul Energiei trebuia să reacționeze mai prompt atât în privința plafonării prețurilor la energie și gaze naturale, cât și în cazul combaterii majorării prețurilor la energie”, a declarant parlamentarul PSD de Prahova.

VEZI ȘI: Laura Moagher, senator de Prahova: “Actualul Cod fiscal, care pare desprins din Evul Mediu, și-a arătat limitele! Este nevoie de o reformă”

Moțiunea nu a putut fi dezbătută luni deoarece ministrul pe care-l viza e la reuniunea miniştrilor Energiei din UE.

“În plin proces de dezintegrare internă, cei de la USR și-au propus să își acopere dezastrul și neputința politică prin «vorbă multă și scandal».

După ce săptămâna trecută au depus o moțiune simplă la adresa mea, făcută în bătaie de joc, încropită pe genunchi, astăzi vin să spună că am fugit! Greșită abordare, de-a dreptul! Se pare că pentru voi reprezentarea României la consiliul TTE, într-un context atât de dificil pe plan european, în plină criză energetică, înseamnă FUGĂ! Iar asta spune multe despre responsabilitatea de care dați dovadă față de români! Era mai important să dezbatem o moțiune de câteva propoziții, decât să particip și să susțin poziția României, pentru a avea politici unitare de a ieși din criza energetică? Se pare că pentru voi era mai important asta!

Voi nu dați doi bani pe problemele reale ale românilor! Pentru că spre deosebire de voi, noi la Guvern ne străduim din greu să oferim tot sprijinul cetățenilor, dar și mediului de afaceri. Criza nu va trece doar dacă bateți voi din picior! E nevoie de multă muncă, strategie, negocieri și investiții! Prin acuzațiile aduse nu mă atacați doar pe mine, ci în același timp, lansați un atac la adresa colegilor din ministerul Energiei, al colegilor din Guvern și, nu în ultimul rând, al colegilor voștri din Parlament, alături de care vă desfășurați activitatea. Mi-aș dori să veniți cu abordări constructive, mature și argumentate, pentru că astfel veți putea obține o majoritate solidă pentru a putea adopta proiectele propuse”, le-a răspuns Virgil Popescu celor de la USR care acuză că ministrul a fugit și că moțiunea “are şanse minime să fie dezbătută în această sesiune parlamentară”.

Back To Top