laura moagher senator psd prahova
Categorie: Politic
  • Laura Moagher a prezentat principalele puncte pe care le susține, ca senator, privind reforma în domeniul fiscal.
  • Senatorul de Prahova consideră că reducerea decalajelor sociale nu se poate face în condițiile menținerii actelor normative care le-au creat.

Laura Moagher spune de spre actualul Cod fiscal că “pare desprins din Evul Mediu” și “și-a arătat limitele”, drept urmare, în opinia sa, reforma fiscală este o “necesitate”.

“Este nevoie de o reformă care să asigure justiția socială, precum și echitatea și solidaritate între contribuabili. Nu este o chestiune despre ideologie, ci despre realitate. Oamenii și economia suferă, deci e nevoie de o schimbare! Este absurd să ne așteptăm la reducerea decalajelor sociale, mergând mai departe cu același Cod Fiscal care le-a creat. Scopul reformei nu este de a introduce sau scoate anumite taxe, ci dea a crea o societate mai echitabilă, care să ofere un trai decent tuturor cetățenilor”, a argumentat senatorul de Prahova.

VEZI ȘI: Laura Moagher, despre noul model fiscal propus de social-democrați: “Veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici”

Parlamentarul salută decizia Coaliției de guvernare “de a accepta propunerea social-democrată privind aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei astfel încât, la nivelul salariului minim să se ajungă la un impozit de 0%. Însă, în egală măsură, PSD insistă și speră că partenerii de guvernare vor înțelege necesitatea și utilitatea celorlalte propuneri, respectiv:

- Supraimpozitarea cu 40% a sumelor din veniturile salariale din sistemul bugetar care depășesc salariul Președintelui României

- Supraimpozitarea în două trepte a pensiilor speciale, respectiv o cotă de impozitare de 40% pentru suma care depășește pragul 9.000 de lei (cinci pensii medii nete) și de 90% pentru ceea ce depășește 18.000 lei (10 pensii medii nete)

- O contribuție pentru Sănătate și Educație de 0,5% din cifra de afaceri, plătită temporar, timp de doi ani, de companiile care au venituri anuale de peste 100 de milioane de euro. Din această contribuție se pot finanța, de exemplu, două măsuri  importante din Programul de guvernare: Programul «Masă caldă în școli» și înființarea rețelei naționale de centre comunitare de sănătate”.

Back To Top