Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

laura moagher proiect de lege
Categorie: Politic
  • Un proiect pentru completarea Legii educației naționale a fost depus la Senat, zilele acestea, inițiativa referindu-se la protocolul de transfer de la o unitate de învățământ la alta, în cazul minorilor care sunt victime ai violenței în familie sau martori în astfel de cazuri.
  • Propunerea vrea să reglementeze posibilitatea transferului indiferent de limita efectivelor maxime de antepreşcolari/preşcolari/elevi la grupă/formaţiunea de studio și fără aprobarea inspectoratului şcolar.

Senatorul de Prahova Laura Moagher se numără printre inițiatorii proiectului depus la Senat la finalul lunii noiembrie și intrat deja în circuitul de avizare.

“(…) trecerea elevilor de la o unitate şcolară la alta este posibilă de îndată, indiferent de limita efectivelor maxime de antepreşcolari/preşcolari/elevi la grupă/formaţiunea de studiu şi fără aprobarea inspectoratului şcolar, în cazul copiilor şi elevilor victime sau martori ai violenţei domestice” este alineatul cu care inițiatorii vor să completeze art. 21 din Legea educației.

În expunerea de motive, aceștia argumentează că, „în situaţia specială a transferului de la o şcoala la alta, conducerea instituţiei de învăţământ solicită mamei şi acordul tatălui, ceea ce uneori poate fi dificil de obţinut, şi chiar neindicat, mai ales când copiii se tem de acesta, când există un ordin de protecţie sau când tatăl se afla într-o luptă de putere cu mama şi foloseşte o astfel de circumstanţa pentru a-şi manifesta forţa”.

“în lipsa unei definiţii clare şi complete a sintagmei "situaţii excepţionale" şi a unei proceduri care să asigure legalitatea măsurilor dispuse, apreciem că nu există criterii legale obiective pentru a aproba transferul elevilor şi mai mult decât atât, apreciem că prin art. 139 nu reiese concret procedura aplicabilă de către inspectoratele şcolare judeţene în vederea transferării urgente, cu caracter temporar, a copiilor victime sau martori ai violenţei domestice la unitatea şcolară recomandată de către instituţiile care oferă servicii sociale pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, prevăzută de art. 10 din Legea 217/2003. Concret, caracterul previzibil al actelor normative în vigoare nu există şi tocmai de aceea nu avem o practică unitară în ceea ce priveşte transferul urgent al copiilor şi elevilor victime sau martori ai violenţei domestice în cazul existenţei unui ordin de protecţie. Astfel, această categorie vulnerabilă ar trebui să beneficieze de intervenţia legislativă a statului pentru a garanta respectarea interesului superior al copilului”, mai arată inițiatorii, în expunerea de motive.

Citiți și: Laura Moagher, despre măsurile economico-sociale valabile de la 1 ianuarie: “Nu a fost niciodată vorba de cifre, ci de viața oamenilor!”

 

Back To Top