Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

usr pmp forța dreptei protocol decizie bec
Categorie: Politic
  • Biroul Electoral Central a anunțat, duminică, respingerea protocolului de constituire a alianței electorale Dreapta Unită, formată din Partidul Uniunea Salvaţi România (USR), Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi Partidul Forţa Dreptei (FD).
  • Reprezentanții celor trei formațiuni politice au anunțat că vor contesta hotărârea la Înalta Curte de Casație și Justiție și fac trimitere la situația similară cu care s-a confruntat USR în 2019.
  • Aceștia reclamă „o încercare de a împiedica cele trei partide să participe în alegeri ca o alianţă puternică de dreapta”.

„Văzând menţiunile înscrise la poziţia nr. 62 din Registrul Partidelor Politice, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP) este domnul Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte Partidul Mişcarea Populară (PMP);

Luând în considerare că, din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP), protocolul de constituire a alianţei electorale "DREAPTA UNITĂ USR-PMP-FORŢA DREPTEI" a fost semnat de domnii Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca,

Biroul Electoral Central ia act de faptul că nici domnul Eugen Tomac şi nici domnul Ionuţ Simionca nu apar înscrişi în Registrul partidelor politice că preşedinte al partidului PMP”, se arată în hotărârea de duminică, prin care Biroului Electoral Central „respinge protocolul de constituire a alianţei electorale DREAPTA UNITĂ USR-PMP-FORŢA DREPTEI”.

„Alianţa Dreaptă Unită consideră abuzivă decizia de astăzi a Biroului Electoral Central luată la solicitarea PSD şi votată şi de PNL. Este doar o încercare de a împiedica cele trei partide - USR, PMP şi Forţa Dreptei - să participe în alegeri ca o alianţă puternică de dreapta. Alianţa Dreaptă Unită va contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia Biroului Electoral Central, luată la solicitarea PSD. În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul Bucureşti. Pe 2 februarie 2024, acelaşi Tribunal Bucureşti a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare. USR a avut de depăşit o piedică similară în 2019, când BEC a încercat să oprească participarea USR-PLUS în alegeri pe motiv că Dan Barna nu era trecut preşedinte de partid în Registrul Partidelor Politice. ÎCCJ a dat atunci un verdict corect, anume că Registrul Partidelor Politice nu produce efecte juridice peste congresul statutar al unui partid. Vom continua să luptăm pentru o Românie fără corupţie, fără abuzuri şi fără frică. Lupta pentru o Românie Modernă este mai puternică ca niciodată”, se arată în comunicatul Alianței, referitor la această decizie.

Citiți și: SCANDAL ÎNAINTE DE CAMPANIE. PMP ŞI FORŢA DREPTEI NU AU REPREZENTANŢI ÎN BIROUL ELECTORAL CENTRAL

"Le este frică de Dreapta Unită. PSD-PNL vor să ne scoată de pe buletinul de vot pentru că le este frică de votul românilor”, a reclamat preşedintele USR, Cătălin Drulă. 

"PSD vrea doar concurenţi controlaţi, unii pe listă cu ei, iar alţii care cântă la aceleaşi tribune unde partidul stat este în tot şi în toate. Ne-au tăiat abuziv finanţarea, ne-au scos din secţiile de vot, ne-au ameninţat şi cerut să nu candidăm, iar acum, în semn de disperare, au hotărât să interzică "Dreapta Unită". Asemenea atacuri barbare întâlnim doar în regimul Puţin şi Lukaşenko. Partidul stat atacă într-un mod sălbatic opoziţia democratică din România. PSD doreşte să elimine opoziţia din alegeri prin îngrădirea dreptului sacru în democraţie de a alege şi a fi ales. Nu vom ceda, suntem hotărâţi să mergem mai departe, luptăm pentru românii care nu vor că România să rămână o ţară la cheremul baronilor roşii", a declarat și Eugen Tomac, preşedintele PMP.

„Din Biroul Electoral Central fac parte şapte judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să-i sune pe cei şapte? Nu ştiu cum îi cheamă, doamnă. (…) Se face prin vot. Nu am vorbit cu reprezentantul PSD să-mi spună. Fiecare îşi face treaba lui. Dacă el a sesizat un lucru, cei şapte judecători de la Înalta Curte au decis. Adică PSD-ul nu mai are voie să sesizeze o ilegalitate?”, a fost replica dată de Marcel Ciolacu, președintele PSD, în urma acuzațiilor din partea Alianței Dreapta Unită.

Back To Top