Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Politic

psd iataganeEvenimentele politice ale săptămânii trecute au conturat, încă odată, taberele din PSD care luptă pentru preluarea controlului, într-un viitor nu foarte îndepărtat, asupra filialei prahovene, una dintre cele mai importante din ţară. Faptul că se ascut săbiile în interiorul PSD Prahova nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Interesant este jocul politic al celor de la PP-DD Prahova care, prin vocea preşedintelui Radu Socoleanu, par a începe să muşte mâna care „hrăneşte" Partidul Poporului la nivelul Ploieştiului: Primarul municipiului a fost atacat, într-o conferinţă de presă, de Socoleanu, pe motiv că nu ţine audienţe. Cu toate acestea, PP-DD, aşa cum ştim, are un viceprimar în executivul ploieştean. Ce vor, de fapt, PP-DD şi Socoleanu?

Ca fost viceprimar, observ cu regret că primarul municipiului Ploieşti nu ţine audienţe. Nu am văzut programul sau vreo informaţie în acest sens pe site-ul Primăriei, nici în cazul primarului, nici în cel al viceprimarului Teodorescu. Primarul este cel care trebuie să decidă programul şi zilele în care se ţin audienţele (...) circumstanţele unui nou executiv merge, din punctul meu de vedere până la un an de zile. După această perioadă vom face o evaluare, ştim care sunt resursele bugetare, vedem ce facem cu banii pe care-i avem. Nu vreau să judec din punct de vedere politic, ci pur administrativ. Dacă se poate şi nu s-a făcut este un lucru grav, dar dacă nu s-a făcut pentru că nu se poate este un lucru pe care-l înţelegem. Noi nu facem opoziţie de carton!", a mai adăugat Socoleanu.

Jocul lui Socoleanu

După cum vedem, Socoleanu, preşedintele PP-DD şi şeful pe linie de partid al viceprimarului municipiului Ploieşti, Raul Petrescu, recurge la un pui de şantaj politic la adresa primarului. Dar ce poate obţine Socoleanu din acest joc? Conform calculelor politice, PP-DD nu poate să influenţeze votul în Consiliul Local Ploieşti, primarul beneficiind de relaxarea unei majorităţi negociate cu suficienţi membrii ai CL.

Excluzând acest calcul, rămâne poziţia precară în partid a însuşi preşedintelui filialei judeţene a PP-DD – Socoleanu a pierdut alegerile pentru obţinerea unui mandat de parlamentar, iar la Bucureşti este susţinut doar cu ajutorul unor oameni influenţi care, în mod cert, au interesul ca Socoleanu să ocupe, în continuare, poziţia de şef al PP-DD Prahova.
Este posibil ca totul să se rezume la un calcul mult mai simplist: Radu Socoleanu a fost destituit din funcţia de şef al RAR Prahova, fiind, în momentul de faţă, fără serviciu.

După cum ştim, scandalul aduce atenţie: atât din partea presei, cât şi a factorilor vizaţi în critică. Iar obţinerea unei sinecuri poate fi oricând legată de cât de mult scandal eşti în stare să produci, mai ales din postura de preşedinte de filială judeţeană de partid. Sinecura sau alte calcule politice: care să fie proiectul lui Radu Socoleanu?

Revenim la telenovela politicii locale

Citatul cu declaraţia lui Socoleanu, care conţine erori gramaticale, îl regăsim cu tot cu erori, desigur, în publicaţia online phon.ro, entitate de presă apropiată primarului Ploieştiului. Tot acolo regăsim şi punctul de vedere al lui Iulian Bădescu: „Nu comentez ceea ce declară domnul Radu Socoleanu".

Dacă jocul de glezne al PP-DD este clar, partidul aşteptând, probabil, ca primarul să fie maleabil la negocierile de culise, ajungem la partea interesantă legată de bătălia internă din PSD.
Conflictul se reflectă în lupta entităţilor de presă afiliate, într-un fel sau altul, numelor din politica locală.

În presă să ne duelăm!

Dacă declaraţia lui Socoleanu este remarcată în mod neutru spre negativ în phon.ro, în schimb, portalul ph-online.ro controlat de gruparea familiei Cosma (piaţa locală de media certifică tranzacţia de vânzare a site-ului înfiinţat de jurnalistul Bogdan Stoica către deputatul PSD Vlad Cosma, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova) găseşte motivul potrivit să lovească în imaginea primarului Iulian Bădescu.

Câteva citate exemplificatoare din ph-online.ro: „Preşedintele PP-DD Prahova, Radu Socoleanu, l-a criticat pe primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, pentru faptul că nu susţine audienţe cu ploieştenii. Mai mult, spune Socoleanu, prin întârzierea primarului de a stabili un program, nici viceprimarii nu pot susţine discuţiile cu cetăţenii într-un cadru organizat".

Colegii de la ph-online încheie astfel: „Primarul şi viceprimarii au ţinut audienţe în primele luni de mandat, însă acestea au fost suspendate spre finalul anului, în perioada de dinaintea alegerilor parlamentare. (...) În momentul de faţă, există 47 de cereri de intrare în audienţă depuse doar de la începutul acestui an, care se adaugă celor aproximativ 300 rămase nesoluţionate de anul trecut".

Alt articol ph-online

Un alt material de presă care îl „atinge" pe Bădescu vine tot de la PH-online.ro, portal care îi creionează o imagine negativă primarului pe subiectul pensiei municipale. Iată părţile semnificative din materialul publicat:

Primarul Bădescu a spulberat orice speranţă: Nu sunt bani pentru pensia municipală - Ultimele speranţe ale ploieştenilor care au crezut că vor primi celebra pensie muncipială, ar trebui puse la naftalină. Iulian Bădescu a recunoscut public că nu sunt bani pentru aşa ceva.
În campania electorală pentru alegerile locale, o promisiune de campanie neobişnuită a candidatului USL pentru Primăria Ploieşti, Iulian Bădescu, făcea înconjurul ţării: acordarea unei pensii muncipale de 200 de lei ploieştenilor cu venituri modeste. Imediat după alegeri, sute de persoane au depus talonul de pensie municipală, primit în campanie, la sediul PSD Prahova".

Articolele negative publicate în ph-online vin după o perioadă în care publicaţia adoptase o atitudine neutră la adresa municipalităţii, ba chiar, uneori, pozitivă. Speculaţiile potrivit cărora în PSD nu e linişte se adeveresc pe zi ce trece. Şi pentru că politica este un fel de telenovelă sud-americană, întrebăm şi noi ca telespectatorul apolitic: „Maică, ăştia se despart sau se împacă?".

Sebastian Ignat

Back To Top