Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Tensiune, stres, îngrijorare, nerăbdare. Sunt stările pe care delegaţii la Congresul Extraordinar al PNL le-au trăit în weekend pe holurile Parlamentului în aşteptarea deznodământului votului care a decis noua conducere a partidului. Încă de la primele ore ale întâlnirii liberalilor, pe holurile Parlamentului s-a dezlănţuit bursa zvonurilor. Negocierii nocturne, voturi furate de o tabără sau de cealaltă, funcţii de conducere...toate discuţiile dintre „bisericuţele” peneliste se refereau la aceste subiecte.

Pe holurile din faţa sălii de şedinţă, peneliştii din toată ţara se adunau în grupuri pentru a se consulta reciproc sau pentru a afla ultimul trend în materie de vot al colegilor de partid. Relu Fenechiu, Norica Nicolai, Mircia Muntean, Ludovic Orban, erau doar câteva din numele dorite de liberali în conducerea centrală a partidului. Printre bisericuţele liberale, se plimbau mai tinerii colegi de partid, împărţind pliante care îndemnau la votul pentru un nou mandat al liderului Călin Popescu Tăriceanu. Unul dintre contracandidaţii lui Ludovic Orban la postul de prim-vicepreşedinte, ilfoveanul Marian Petrache, împânzea prin adepţii săi pliante şi agende electorale. „Uită-te la Fenechiu cât de calm e. Normal, doar a bătut palma şi cu Băcăul şi cu Neamţul”, „Tăriceanu a întors votul a patru filiale care ţineau cu Antonescu”, „Constanţa votează cu Crin” au fost doar câteva din zvonurile care aprindeau imaginaţia unora şi confuzia altora. Starea de incertitudine „cine e cu cine” era întreţinută şi de afişele şi pancartele pro-Tăriceanu pe care unii din delegaţii unor filiale precum Hunedoara, Sălaj, Bacău, Suceava s-au înarmat pentru a nu da impresia de monolit pro-Antonescu la nivelul acestor organizaţii judeţene. Respectivii s-au dovedit foarte vocali mai ales în timpul discursurilor celor doi candidaţi la şefia partidului, aplaudând ironic şi agitând afişele în timpul intervenţiei lui Antonescu.

Băsescu-lait motivul discursurilor liberale 

Cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al PNL, Călin Popescu-Tăriceanu şi Crin Antonescu, le-au vorbit celor peste 1500 de liberali prezenţi la Congres. Tăriceanu şi-a citit discursul şi le-a cerut delegaţilor sprijinul pentru a readuce partidul la conducerea ţării, precizând că "PNL nu trebuie să intre pe uşa din dos la guvernare, trebuie să intre pe uşa din faţă, în mod legitim, pe baza votului dat de cetăţeni". Într-un discurs liber, Crin Antonescu a îndemnat la o schimbare de atitudine a membrilor formaţiunii faţă de societate, la "deschidere” faţă de aceasta şi la bun simţ, salutând, mai apoi, doi membri de seamă ai PNL, Dinu Patriciu şi Viorel Cataramă.

"Trebuie să facem ce e legal totdeauna, trebuie să facem ce e moral, trebuie să facem ceea ce e de bun gust şi ceea ce e de bun simţ. Sunt lucruri simple, le ştim cu toţii, nu le putem face întotdeauna, va trebui să le facem mai mult, să spunem mereu adevărul, să încetăm să fim uneori ipocriţi. Daţi-mi voie să vă dau două exemple. Sunt în sala aceasta doi oameni, unul e simplu delegat, altul a reuşit să fie invitat şi mulţi dintre noi se fac că nu-i cunosc - Patriciu şi Cataramă", a susţinut Crin Antonescu. El le-a spus liberalilor că nu trebuie să facă baroni, trebuie să facă lideri, adică "oameni capabili să adune oamenii cu proiecte, cu soluţii, cu fapte şi cu cuvinte".

Preşedintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus, a declarat că speră ca noua conducere a partidului să fie aleasă cu înţelepciune şi a subliniat faptul că liberalii nu trebuie să uite că partidele politice trăiesc şi se dezvoltă mai ales prin personalităţile care le conduc, nu numai prin doctrină şi strategie. "Daţi-mi voie să sper şi să cred că acest congres, după hotărârile lui, care socotesc că vor fi cele mai înţelepte, partidul se va consolida, va fi şi mai ales va rămâne strâns unit în jurul conducerii sale. Aşa să ne ajute Dumnezeu!", a încheiat Mircea Ionescu Quintus. 

Momentul votului

După lungi discursuri s-a trecut la alegerile pentru desemnarea preşedintelui PNL. Votul delegaţiei fiecărui judeţ s-a desfăşurat lent de parcă peneliştii doreau ca întrunirea lor să dureze cât mai mult. Nerespectarea programului în ceea ce priveşte demararea procedurii pentru votarea preşedintelului a crescut starea de nervozitate a unora dintre delegaţi.
Şi numărătorile paralele contradictorii au contribuit la agitaţia peneliştilor. În timp ce fidelii lui Tăriceanu îşi încreţeau frunţile la auzul avansului fragil de numai 100 de voturi pe care liderul lor l-ar avea, susţinătorii lui Antonescu contau pe o diferenţă de cel puţin două sute de voturi în favoarea acestuia. Un Bogdan Olteanu uşor stingher şi un Dinu Patriciu calm şi liniştit, dar ocolit de o bună parte din delegaţi completau acest tablou de nervoasă aşteptare.
Până la urmă, după sute de litri de cafea şi zeci de pachete de ţigări fumate, a venit şi rezultatul: Crin Antonescu este noul lider al PNL! 872 de delegaţi au optat pro- Antonescu, în timp ce fostul preşedinte, Călin Popescu-Tăriceanu, a primit doar 538 de voturi.

Dinu Patriciu, liberal de Prahova

Filiala Prahova a PNL a trimis, la Congresul Extraordinar de la Bucureşti, 29 de membri, surprinzătoare fiind prezenţa printre liberalii prahoveni a lui Dinu Patriciu. Se pare că fostul lider al PNL Prahova, acum preşedinte de onoare al filialei, a solicitat expres să facă parte din delegaţia liberalilor din judeţul nostru, probabil pentru a-şi demonstra live sprijinul pentru Crin Antonescu. În ceea ce priveşte direcţia pe care a luat-o votul prahovenilor, Adrian Semcu, actualul lider al filialei PNL, ne-a declarat că, în urma discuţiilor, a fost acceptată, în unanimitate, ideea de a-l susţine pe Crin Antonescu la şefia partidului. "S-a decis, în unanimitate, că vom susţine tandemul Antonescu-Orban”. Motivul: "Personal, nu am nimic să îi reproşez lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru felul în care a coordonat activitatea partidului, dar faptul că s-a decis ca viitorul lider al formaţiunii să fie şi candidat la alegerile prezidenţiale ne-a făcut să ne îndreptăm către Crin Antonescu. Acesta este un om curat, tânăr, care nu poate fi atacat şi care poate schimba imaginea României atât în interiorul ţării, cât şi în afara graniţelor acesteia. Şansele PNL la câştigarea postului de preşedinte al ţării sunt mai mari cu Antonescu drept candidat”, ne-a precizat Adrian Semcu. Liderul liberalilor prahoveni a fost reconfirmat ca membru în Biroul Politic Central al partidului, acesta fiind ales cu 657 de voturi.

În cadrul Congresului Extraordinar, Ludovic Orban a fost ales prim-vicepreşedinte al PNL şi au fost desemnaţi şi cei 14 vicepreşedinţi. Surpinzătoare a fost înfrângerea lui Teodor Meleşcanu, senator de Prahova, care nu a reuşit să obţină un nou mandat de vicepreşedinte, devenind simplu membru în Biroul Permanent Central al PNL. Oricum, în week-end, liberalii au demonstrat, încă odată, că ştiu să îşi execute liderii atunci când aceştia fac greşeli politice. Călin Popescu-Tăriceanu a fost sancţionat pentru faptul că nu a reuşit să negocieze intrarea PNL la guvernare, iar Crin Antonescu, a devenit, în urma Congresului Extraordinar al partidului, noul lider al liberalilor şi contracandidatul lui Traian Băsescu la preşedinţia României.

Back To Top