Categorie: Politic

eugen nicolaescuMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dat asigurări că s-au găsit soluţii pentru redeschiderea spitalului din Urlaţi, anunţând soluţionarea problemei în maxim o lună. Nicolăescu spune că ministerul pe care îl conduce şi-a dat acordul pentru redeschiderea unităţii medicale, dar proiectul Ministerului Sănătăţii a fost respins de patru ori de către Ministerul de Finanţe. Eugen Nicolăescu critică Finanţele, promiţând, totodată, că este în lucru o altă hotărâre de guvern modificată cu o structură schimbată de paturi care va reporni pe circuitul aprobărilor interministeriale.

„De circa două luni, sunt presat de doctorul Luchian (Ion Luchian, senator PNL Prahova – n.r.) şi vreau să scap de el, legat de Urlaţi. Avem un proiect de hotărâre de guvern de patru ori plecat din Ministerul Sănătăţii, de patru ori respins de Ministerul Finanţelor, pentru că Ministerul Finanţelor nu a înţeles că Spitalul Urlaţi trebuie să funcţioneze.

Am găsit o soluţie: vom face o hotărâre de guvern dinainte, în care schimbăm nişte structuri de paturi de la un anumit sistem, ca să creăm disponibilităţi, şi în felul acesta să putem să acordăm paturi şi la Urlaţi. O să facem o analiză să vedem unde mai este nevoie, Mircea (Mircea Roşca – n.r., deputat, preşedintele PNL Prahova) mi-a dat câteva sugestii, trebuie să facem o evaluare, iar când vom avea gata proiectul de hotărâre, în circa două-trei săptămâni, vom şti unde să alocăm. Preşedinta Casei a spus că după data de 1 iulie dânsa poate să facă o serie de modificări la contractul care există, iar paturile suplimentare pe care le avem în vedere să le alocăm", a declarat, într-o conferinţă de presă organizată la Ploieşti, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu.

Ministrul a vorbit şi despre susţinerea unităţilor medicale aflate în Vălenii de Munte şi Sinaia. "Avem în vedere ca pe strategia judeţului, care sper să fie gata într-o lună, să discutăm despre priorităţi mai ales în domeniul infrastructurii, pe care să le stabilim într-un plan multianual, şi după ce terminăm această strategie, când avem în toamnă toată ţara gata, să realizăm finanţarea priorităţilor.
În priorităţi am cuprins şi Văleni şi Sinaia, ca să se ştie acest lucru. În clipa în care vom stabili şi finanţarea multianuală, vom stabili când intră Văleniul, Sinaia, din ce fonduri", a declarat ministrul Eugen Nicolăescu.

Back To Top