Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

mircea rosca parlament declaratieMiercuri, 5 iunie, s-a votat în Parlament proiectul de lege pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 34/ 2006 privind achiziţiile publice, cu câteva amendamente importante susţinute de grupul parlamentar al PNL. Mircea Roşca, liderul PNL Prahova, a fost unul dintre iniţiatorii proiectului de lege şi a câtorva amendamente care, potrivit liderului PNL, contribuie la îmbunătăţirea şi eficientizarea procesului de achiziţii publice din România.

Unul dintre punctele importante modificate în lege este cel referitor la oferta cu un preţ neobişnuit de mic. Mircea Roşca a luat cuvântul în Parlament, unde şi-a argumentat votul dat în favoarea modificării legii achiziţiilor publice. Iată ce a declarat preşedintele PNL Prahova.

"Stimaţi colegi parlamentari,

În numele Grupului Parlamentar al Partidului Naţional Liberal doresc să motivez, în câteva cuvinte, votul pozitiv pe care l-am acordat astăzi proiectului de lege pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 34/2006 privind achiziţiile publice.

Prin această formă nouă a legii, consider că s-a făcut un pas important în eficientizarea şi fluidizarea procesului de achiziţii publice din România, cu efecte majore şi directe în creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. Alături de colegii mei din cele două comisii raportoare, am încercat să eliminăm cât mai multe dintre vulnerabilităţile sistemului, care de cele mai multe ori au condus la blocaj şi ineficienţă în cheltuirea banilor publici. Un exemplu, în acest sens, constituindu-l reformularea articolului referitor la oferta cu un preţ neobişnuit de mic, prin care am eliminat ambiguităţile şi am stabilit ca fiind nevalide ofertele sub pragul de 80% din valoarea estimată a contractului.

Sunt convins că în funcţie de evoluţiile legislaţiei comunitare din domeniu vor fi şi alte modificări aduse acestei legi, pentru că numai printr-o simplificare a procedurilor de achiziţii publice, printr-o mai bună organizare în pregătirea, derularea şi verificarea acestor proceduri vom avea rezultate concrete în rata de absorbţie a banilor europeni.
O lege a achiziţiilor publice operaţională şi adaptată realităţilor economice româneşti, cumulat cu luarea de măsuri legislative pentru combaterea conflictului de interese, a favoritismului şi corupţiei, fenomene asociate din păcate procesului de achiziţii publice, a căror prezenţă a făcut să pierdem în anii trecuţi importante fonduri europene, constituie cheia dezvoltării noastre ca ţară. Vă mulţumesc!"

Back To Top