Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

luca elefterescu primul revelion
Categorie: Remember

Cele mai vechi documente care se referă la ”reveillon” - ca fiind o masă festivă, nocturnă - datează din secolul 16. În țara noastră, obiceiul a ajuns abia după câteva sute de ani. Primul Revelion despre care știm cu siguranță a fost organizat la final de an 1903, la Ploiești, de către Luca Elefterescu, care și-a răsfățat oaspeții cu șase torturi și multe alte bunătăți.  Petrecerea a avut loc în clădirea în care astăzi funcționează Muzeul Ceasului (foto articol).

Luca Elefterescu (avocat, petrolist, om de afaceri, prefect de Prahova și deputat) a fost gazda primului Revlion despre care se știe că ar fi fost organizat în țara noastră.

Potrivit HotNews, prima petrecere grandioasă de Revelion a fost organizată de acesta, la finele anului 1903, în Ploieşti, în clădirea cunoscută în zilele noastre ca Muzeul Ceasului.

Din meniu au făcut parte curcanul în aspic, curcanul la cuptor, baclavaua, şase torture, dar și obișnitele feluri ca sarmalele, cârnații și friptura de porc.

Cum s-au pregătit gazdele pentru primul Revelion românesc

Pe atunci, termenul de revellion a fost adaptat într-un mod cu totul original: petrecerea de ”bulion”. „În ziua de 27 decembrie 1903, bunicul meu s-a pomenit acasă cu Iancu, omul de încredere al lui Luca Elefterescu. – Dom’ Miai, vrea dom’ dipotat ca vineri să te înfăţişezi la dânsul cu tot ce-ţi trebuie… – Da, ce – se miră cofetarul – doar nu-l cheamă Vasile ? – Nu-l cheamă, da se face foc dacă nu te duci. Are un chef mare, de Anul Nou… Îi zice petrecerea de bulion, moda franţuzească“, menţiona istoricul ploieştean Paul D. Popescu, citat de Adevărul.ro. Acesta ar fi aflat detaliile de la bunicul său, care la 1900 era „cofetar fără prăvălie“, unul dintre cei mai pricepuţi şi mai căutaţi în în Ploieşti.

VEZI ȘI: MAI: Aproximativ 10.000 de persoane așteptate la Revelion, în centrul Ploieștiului. Evenimentul, printre cele mi mari din țară

„Când a trebuit «să scrie torturile», bunica a întrebat ce nume să pună pe fiecare. Camerista cucoanei, i-a răspuns din partea acesteia: «pe margine 1903 şi în mijloc 1904», ceea ce nu se mai pomenise pe tort“, mai scria istoricul ploieştean citat de Adevărul.

La Revelionul organizat în 1903, la Ploiești, au luat parte 26 de persoane.

Citiți pe Adevarul.ro și alte detalii despre primul Revelion organizat în țara noastră.

Foto: romanianresorts.ro

Back To Top