Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Sport

marius-vizer-judoMarius Vizer, preşedintele IJF, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Judo-ului, prin care promovează valorile fundamentale ale acestui sport. Iată mesajul.

„Dragi judoka,

Pentru al treilea an consecutiv, Federaţia Internaţională de Judo organizează şi promovează Ziua Mondială a Judo-ului, care este o zi întreagă dedicată valorilor sportului nostru în toată lumea. Ştiu că mulţi dintre voi, pe întreg globul, vă pregătiţi să organizaţi evenimente speciale pentru a sărbători dimensiunea educaţională a judo-ului. De fapt, zi de zi, fiecare dintre voi munciţi pentru a promova valorile extraordinare ale judo. Sunt foarte mândru şi putem fi cu toţii mândrii de asta. Vă mulţumesc tuturor pentru tot.

Federaţia Internaţională de Judo, în misiunile sale, are datoria de a dezvolta judo-ul în toate sectoarele, fără nici un fel de distincţie şi/sau discriminare. Când Maestrul Jigoro Kano a pus bazele judo-ului în 1882, a vrut să creeze un mijloc de educaţie şi a reuşit. Acesta este fundamentul disciplinei noastre.

Judo are valori fundamentale care se crează în mod natural în dojo şi pe saltea, în special prin diferite exerciţii pe care toţi dintre noi le-am învăţat în cluburile noastre. Aceste valori trebuie să găsească un ecou favorabil în viaţa de zi cu zi şi, dincolo de aceasta, în societatea noastră.

A doua ediţie, cea de anul trecut s-a dovedit a avea un succes fantastic. Mulţumesc fiecăruia dintre voi pentru inventivitatea de care aţi dat dovadă în organizarea strălucitelor activităţi pe toate cele cinci continentele. Tema celei de-a doua ediţii a Zilei Mondiale a Judo-ului a fost „Judo pentru toţi", în timp ce prima ediţie a avut ca tema „Respect". În 2013, am ales „Perseverenta", ca temă principală. Această importantă valoare este simbolizata prin: „Nu contează de câte ori poţi să cazi jos, important este să revii mereu sus.".

În acest an, ne-am dori să vedem peste tot în lume, pe acelaşi tatami și în același timp, toate categoriile de judoka antrenându-se împreună: bărbaţi şi femei, tineri şi adulţi, centuri albe şi negre... toate împărtăşind valoarea „Perseverenţă".

28 octombrie este ziua de naştere alui Jigoro Kano şi reprezintă o zi anuală de sensibilizare cu privire la judo şi valorile sale. Această zi este pentru toţi judoka. Sper că toţi practicanţii, cluburile, Federaţiile Naţionale şi Uniunile Continentale se vor aduna pentru a evidenţia măreţia judo-ului.

Cu toată prietenia şi respectul pentru munca depusă zi de zi în toate dojo-urile din întreaga lume.

Marius L. Vizer,

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo".

Back To Top