Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Sport

steaua petrolul bataie suporteri jandarmi 1Sporterii Petrolului care au făcut deplasarea în mod organizat, la București, au fost întorși din drum de jandarmi, la intrarea în Capitală, dinspre comuna Domnești, după confruntări violente între forțele de ordine și o parte din cei aproximativ 1300 de fani. La sosirea la Ploiești, în zona Hotelului Prahova și, apoi, în Centru, s-au dus adevărate lupte de stradă.

Conform unor martori, incidentele de la Domnești au pornit de la încercarea unora dintre suporterii Petrolului, aflați în două din cele 11 autobuze, de a coborî într-o benzinărie pentru a se răfui cu fani ai Stelei care i-au provocat.
Jandarmii de la Inspectoratul Prahova și cei din București ar fi încercat să-i oprească. Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române, nu a fost folosit nici un tip de armament, ci doar gaze lacrimogene. Martorii susțin însă că forțele de ordine au folosit gloanțe de cauciuc. În plus, în fotografiile făcute la fața locului apar mai mulți suporteri cu leziuni faciale, iar unul dintre ei, cu capul spart.

steaua petrolul bataie suporteri jandarmi 3Legal, problema nu o reprezintă intervenția în sine a jandarmilor pentru restabilirea ordinii, ci faptul că a fost luată decizia de a nu mai permite intrarea tuturor celor mai bine de 1.300 de plătitori de bilet la meci și obligarea acestora să revină la Ploiești. Jandarmii n-au izolat elementele violente și au luat decizia de a-i întoarce pe toți la Ploiești.

Odată ajunși acasă, aproximativ 150 de fani din cei peste 1.300, adică vreo 12% din numărul total, s-au răzbunat și au provocat noi incidente la debarcare. De altfel, duminică noapte, în zona din stația traseului 104, de la Prahova, dar și pe Bulevard, în Centru, conflictul dintre forțele de ordine și suporteri s-a reluat, cu mai mare violență.

Comunicatul Jandarmeriei

Luni, Jandameria Prahova a remis un comunicat privind incidentele:

"Duminică, 01 decembrie, anul curent, mai multe echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au însoțit, alături de jandarmii din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a municipiului București, suporterii echipei F.C. Petrolul Ploiești pe traseul de deplasare către stadionul Ghencea, pentru a urmări meciul de fotbal dintre echipele Steaua București și echipa ploieșteană.
În apropierea comunei Domnești, suporterii din două autobuze au oprit și au coborât în apropierea unei stații de carburanți, moment în care au devenit deosebit de violenți cu forțele de ordine, motiv pentru care s-a hotărât întoarcerea suporterilor în municipiul Ploiești pentru a nu fi pusă în pericol siguranța desfășurării partidei de fotbal.
La sosirea în municipiul Ploiești, aproximativ 150 de suporteri, din cei peste 1300 ce se aflau în cele 11 autobuze, au refuzat să părăsească zona de debarcare și cu o violență fără precedent au început să arunce cu bolovani și orice obiect contondent au găsit în spațiul public din apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor, spre forțele de ordine.
Primul lucru pe care l-au făcut jandarmii a fost apelarea la calm pentru a nu exista incidente, însă suporterii nu au ascultat și au continuat agresarea forțelor de ordine, motiv pentru jandarmii aflați la fața locului au intervenit pentru restabilirea ordinii publice.
În cursul acestei săptămâni, pe baza imaginilor video existente, se va continua identificarea suporterilor recalcitranți pentru a fi luate măsurile legale împotriva lor.
Menționăm faptul că în cursul săptămînii trecute au avut loc două întâlniri cu reprezentanții galeriei echipei Petrolul Ploiești, la solicitarea prefectului județului Prahova, domnul Marius Sersea, tocmai pentru a fi preîntâmpinate astfel de incidente"

Ce spun suporterii

"Un conflict pe care forțele de ordine l-au pornit. Am fost opriți pe Prelungirea Ghencea, în plin câmp, în întuneric, în plină beznă, și fără avertisment au început să tragă în noi cu gloanțe de cauciuc, cu gaze lacrimogene. După ce au început să ne bată, am început să ripostăm. Erau pregătiți de război. Numai în autobuzul în care sunt eu, sunt peste 15 răniți. Suntem peste 12 autocare. A fost un adevărat război. Sunt mai mulți suporteri împușcați, nu doar doi. Și eu sunt. Am fost împușcat în picior. Un altul are capul crăpat. Suntem ținuți ca deținuții în autocare, ne-au întors din drum și suntem sechestrați în autocare. E blocat drumul și își fac de cap în continuare. Dacă cineva coboară din autocar, e bătut. Nu ni s-a dat nicio explicație. Televiziunilor nu li se permite să ne filmeze, să vină spre noi. Ni s-a transmis că nu ne lasă la meci pentru că am deține foarte multe torțe și grenade. 1700 de oameni au plătit această deplasare din banii lor și sunt întorși din drum", a declarat un lider al galeriei prahovenilor, Bogdan Dinu.

"Cine a luat decizia ca noi să nu intrăm la meci va plăti! Noi am ajuns la 500 de metri de Ghencea şi atunci ne-au anunţat că trebuie să ne întoarcem , penru că în primul autocar a apărut un conflict cu jandarmii! Am luat legătura cu toţi cei care ne puteau ajuta şi sper să se ia o decizie corectă: să fim duşi la stadion. Au imagini filmate. Dacă se consideră că cineva a greşit: 10, 15 persoane, să ia măsuri legale împotriva lor, dar să nu pedepsească 1300 de oameni. Admit că poate au fost probleme, dar chiar şi aşa, cerem să se ia măsuri punctual. Ei îşi asumă riscul. Dacă ne întorc acum la Ploieşti, vor plăti conform legii. Ei trebuie să aibă dovezi pentru ceea ce fac acum! În virtutea cărei legi întorci 1.300 de oameni la Ploieşti?!", a declarat, la Digisport, Octav Preda, un alt lider al galeriei Petrolului, la momentul în care galeria Petrolului se afla încă la marginea Bucureștiului.

Ironia unei motivații

La scurt timp după "Lupta de la Domnești", s-a vehiculat faptul că suporterii Petrolului au fost întorși din drum și din cauza faptului că intenționau să introducă materiale pirotehnice pe stadion.
În Ghencea au ajuns până la urmă doar vreo 70-80 de fani. Ai Stelei, în schimb, au aruncat cu torțe și petarde în teren, provocând întreruperea meciului pentru aproximativ cinci minute. Câteva au fost aruncate și în sectorul rezervat galeriei petroliste și returnate de ploieșteni.
Steaua riscă o amendă consistentă pentru spectacolul pirothenic organizat de suporteri la ambele peluze.

FOTO: LUCIAN RĂDULESCU

steaua petrolul bataie suporteri jandarmi 2
steaua petrolul bataie suporteri jandarmi 4
steaua petrolul bataie suporteri jandarmi 5
steaua petrolul bataie suporteri jandarmi 6
Back To Top