Categorie: Sport

carmen-hereaCarmen Herea este una dintre ploieștencele cu care trebuie să fim mândri. Carmen este campioană europeană de înot și, mai nou, este și fondator al site-ului jurnalistsportiv.ro. Iată unul dintre materialele interesante legate de natație scrise de Carmen Herea. Un text despre performanță din perspectiva profesionistului.

„Aproape orice sportiv sau pasionat de sport cunoaște semnificația culoarului 4, dar pentru cei care nu știu am să spun că acesta înseamnă culoarul favoritului.

Este simplu, nu-i așa? Dar, ce se află în spatele culoarului 4?

Ei bine, pot spune din experiență că, indiferent că este vorba despre un campionat național sau unul de o anvergură și mai mare, este nevoie de multă muncă și perseverență ca să ajungi acolo. Iar pe lângă acestea, vom regăsi, totodată, și emoția, și dorința, și perfecționismul celui ajuns în această situație.

Dar, dincolo de toate aceste aspecte, va exista presiunea care apare odată cu performanța de a fi acolo, de a ajunge la acel nivel.

Întotdeauna „favoritul" va fi perceput ca persoana care „ar trebui" să câștige proba, iar de aici se naște o întreagă poveste. Toți ochii sunt ațintiți către acest culoar.

Indiferent că te afli, la start, pe culoarul 1, 8 sau 4, important este rezultatul final, acela contează cu adevărat. Dar, pentru cel aflat pe culoarul 4, altfel se derulează proba, la nivel mental, deoarece în cazul său, al favoritului, se adaugă și așteptările pentru un rezultat pe măsura performanțelor care l-au adus în acel loc" - Sursa: jurnalistsportiv.ro

Back To Top