Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Sport

Cum era de aşteptat, karateka secţiei de la Conpet-Petrolul s-au numărat printre cei mai buni la Campionatele Mondiale încheiate recent la Vilnius, capitala Lituaniei. Aceasta a fost cea de-a XIV-a ediţie a Mondialelor, sportivii prahoveni numărându-se printre „animatori” la ultimele patru ediţii, începând cu Bologna (Italia) 2002. Atunci Iulian Pătraşcu deschidea seria medaliaţilor proveniţi de pe meleaguri prahovene câştigând un „argint”.
La startul competiţiei s-au aliniat sportivi reprezentând 23 de ţări din Europa, Asia şi cele două Americi.


7 din 14


Din cei 14 sportivi componenţi ai lotului României care au evoluat la Vilnius, şapte provin de la CS Conpet CS Petrolul Ploieşti. La disciplina karate tradiţional (masculin şi feminin) sunt 11 probe de concurs, din care cinci de echipă. În patru dintre ele au participat exclusiv sportivi de la Conpet-Petrolul! La kumite echipe, clubul ploieştean dă doi sportivi din patru! Mai sunt şase probe individuale, trei pentru băieţi şi alte trei pentru fete. Ploieştenii au avut alocate patru dintre ele!


Cei şapte care au reprezentat Prahova şi România la Mondialele de la Vilnius sunt Manona Danciu, Corina Tănăsescu, Cristina Gustoiu, Robert Miclea, Romeo Trandafir, Adrian Cojocaru şi Tiberiu Matei. Toţi s-au numărat printre medaliaţi la Vilnius! A lipsit, din păcate, Iulian Pătraşcu, aflat la o specializare în SUA, cel care a avut un rol important în obţinerea - la Mondialele precedente, de la Saskatoon (Canada) - a titlului suprem la proba de kata echipe masculin, performanţă unică în istoria KT românesc.
„Este o mare responsabilitate pentru sportivii noştri, pentru mine ca antrenor, dar şi o mare onoare pentru noi toţi să reprezentăm CS Conpet-Petrolul, Ploieştiul, Prahova şi România! Resursele financiare pentru această deplasare provin de la sponsorul nostru care ne este alături de ani de zile SC CONPET SA Ploieşti. În plus, beneficiem de o puternică susţinere din partea CS petrolul Ploieşti. Doresc să mulţumesc pe această cale sponsorilor noştri şi tuturor celor care sunt alături de noi”, ne declara antrenor emerit Aurelian Nicolae, coordonatorul secţiei ploieştene, cu puţine ore înainte de plecarea spre Vilnius.

 


O nouă premieră pentru România


Dacă în urmă cu doi ani băieţii de la Conpet-Petrolul obţineau în premieră titlul mondial pentru România lla kata echipe, de această dată a fost rândul fetelor să realizeze o premieră pentru karate-ul şi sportul românesc în general. Manona Danciu, Corina Tănăsescu şi Cristina Gustoiu au alcătuit echipa de aur.
Alte două echipe alcătuite din karateka ploieşteni s-au încununat, la rândul lor, cu titlurile supreme. Romeo Trandafir şi Adrian Cojocaru s-au impus la enbu masculin, iar tandemul Robert Miclea - Manona Danciu la enbu mixt.
Deşi s-a făcut resimţită lipsa lui Iulian Pătraşcu, echipa de kata a câştigat totuşi medalia de argint. Realizatorii acestei performanţe sunt Robert Miclea, Tiberiu Matei (cel care l-a înlocuit pe Pătraşcu) şi Romeo Trandafir.

 

Robert Miclea şi Aurelian Nicolae - Cetăţeni de Onoare ai Municipiului Ploieşti


Robert Miclea, primul ploieştean care a câştigat o medalie de aur pentru România (faptul se petrecea în urmă cu patru ani, la Davos, în Elveţia), a fost şi de această dată vioara întâi a echipei ţării noastre, el participând la trei probe la Vilnius. Cea de-a treia a fost „kata individual”, Deţinător al argintului mondial câştigat în urmă cu doi ani, Miclea nu a repetat performanţa din Canada, urcând acum pe treapta a III-a a podiumului, în ciuda faptului că intrase cu cea mai bună notă în semifinale.

 

Locul II pe naţiuni


Acest sportiv, ca de altfel întreaga secţie de profil Conpet-Petrolul, ar merita mult mai multă atenţie din partea forurilor naţionale şi locale. În urmă cu patru ani, după ce Miclea realizase acea performanţă de excepţie la Davos, am pledat pentru ca acest sportiv şi îndrumătorul său, antrenorul emerit Aurelian Nicolae, să fie făcuţi cetăţeni de onoare ai municipiului Ploieşti. Nimeni nu ne-a auzit. Dar despre aceasta vom mai vorbi cât de curând. Nu există secţie mai medaliată în judeţul Prahova. De altfel, Aurelian Nicolae - mulţumit şi de această dată de rezultatele elevilor săi, cum ar trebui să fie întreaga Prahovă - remarca interesul de care s-a bucurat această competiţie în capitala Lituaniei şi în multe ţări ale Europei. Întrecerile - care s-au desfăşurat într-o sală de 7000 de locuri, arhiplină - au fost televizate, iar sportivii s-au bucurat de toată consideraţia din partea organizatorilor.
România a mai obţinut două medalii de bronz, graţie evoluţiilor a două sportive de la Olimpia Bucureşti.
Cu 7 medalii câştigate (3 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz), România s-a situat pe locul al II-lea pe naţiuni, obţinând un punctaj identic celui al Poloniei. Pe prima poziţie s-a situat Italia, urmare şi a unor erori de arbitraj (la două probe din concurs) care a împiedicat delegaţia României să termine în fruntea naţiunilor.

 


Preşedintele FRKT - în conducerea forului mondial


Acuzând probleme de sănătate, Hidetaka Nishiyama, preşedintele forului internaţional, nu a fost prezent la competiţie. Urmare a rezultatelor obţinute de România, considerată, alături de Italia şi Polonia, printre marile puteri ale karate-ului tradiţional mondial (amintim aici că România domină competiţiile de Stil - Fudokan Shotokan), Dan Stuparu, preşedintele Federaţiei Române de KT, a fost cooptat în comitetul de organizare al Federaţiei Internaţionale.

 

 

Back To Top