Categorie: Sport
thierry_henryAtacantul francezul Thierry Henry (34 ani) a revenit, ieri, oficial, la echipa Arsenal Londra, pentru care a evoluat între 1999 şi 2007.

El va sta aici doar două luni şi are misiunea să-l înlocuiască pe atacantul marocan al „tunarilor", Marouane Chamakh, prezent la campionatul de fotbal al Africii.

Henry a părăsit fotbalul european în 2010, când s-a transferat la echipa americană New York Red Bulls – de unde a fost împrumutat acum, pentru puţin mai mult de şapte săptămâni.

Managerul lui Arsenal, francezul Arsene Wenger, s-a arătat entuziasmat faţă de revenirea, provizorie, a lui Thierry Henry la echipă: „Sunt foarte fericit. Îl voi avea pe Thierry două luni, iar apoi el se va întoarce în SUA. În această perioadă, va fi unul dintre punctele forte ale echipei, atât în vestiar, cât şi pe teren".

„Revin la Londra pentru a-mi ajuta echipa de suflet", a spus Henry.

Francezul este considerat cel mai bun atacant din istoria lui Arsenal. În cei opt ani în care a evoluat în culorile alb-roşii, Henry a disputat 254 de partide, a marcat 174 de goluri, a câştigat de două ori Premier League şi a câştigat de trei ori Cupa Angliei.

Cel mai devreme, el ar putea reîmbrăca tricoul lui Arsenal luni, în Cupa Angliei, în meciul contra Leeds United – transmis de la ora 21.45, pe Digi Sport 1.


Back To Top