Categorie: Sport

tvrTVR are mari probleme în a achita datoriile la instituţiile internaţionale de care este legată prin contracte de drepturi TV. Una dintre acestea este Sportfive, de la care TVR a achiziţionat meciurile din deplasare disputate de echipa naţională de fotbal a României în preliminariile CM 2014.

Compania cu sediul central la Geneva (Elveţia) a trimis zilele trecute o somaţie pe adresa TVR, prin care solicită expres plata datoriilor până pe 15 martie, altfel TVR nu va mai putea să transmită meciurile cu Ungaria şi cu Olanda, programate pe 22 şi 26 martie.
Conform unor stenograme publicate în decembrie 2011, TVR a oferit 250.000 de euro pentru fiecare meci al naţionalei, cu un plafon maximal de 1,25 de milioane de euro. În aceşti bani au intrat cele cinci meciuri din deplasare din aceste preliminarii, plus încă vreo zece amicale. Din actualele calificări, TVR a transmis doar partidele cu Estonia şi cu Turcia, ceea ce denotă o datorie de 250.000 de euro din preliminariile anterioare.

În acest moment, TVR nu are bani să plătească nici măcar o parte din datorie. Într-o situaţie asemănătoare, Sportfive a denunţat contractul pe care îl avea cu postul public de televiziune din Republica Moldova, revânzând imediat drepturile de transmitere a Ligii Campionilor unui post privat de la Chişinău.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi în România: surse de piaţa media susţin că Antena 1 are deja pregătită o ofertă consistentă. Problema cea mare a unui astfel de deznodământ este că Sportfive deţine drepturile pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci (2014) şi pe cele de la JO de vară de la Rio (2016), ceea ce ar bloca accesul TVR la aceste două mari competiţii.
Sursa: prosport

Back To Top