Categorie: Sport

box juniori 1Federaţia Română de Box organizează, în sala de box Upetrom, turneul de selecţie pentru lotul naţional de juniori în vederea participării la Campionatul European din Ucraina.

Vineri şi sâmbătă vor intra în ring cei 36 de sportivi care fac parte din lotul lărgit, la care se adaugă tineri pugilişti nominalizaţi de către antrenorii lor de la club pentru sparring la turneul de selecţie. Acţiunea lotului naţional la Ploieşti reprezintă criteriul final de selecţie pentru echipa care va reprezenta România la campionatul European din Ucraina. „Am chemat la acest turneu 36 de sportivi din lotul lărgit. De asemenea, vor participa pugilişti recomadaţi de antrenorii din ţară să facă sparring cu titularii lotului naţional. Cei care au fost convocaţi trebuie să demonstreze că pot reprezenta România la această importantă competiţie naţională. Este ultimul criteriu de selecţie înaintea Campionatului European", ne-a declarat antrenorul Titi Tudor.

Titulari şi aspiranţi

În acest moment, lotul naţional are doi titulari. Marian Ruţă (52 kg), elevul lui Francisc Vaştag la CSM Reşiţa, şi Adrian Ceparu (46 kg), care este legitimat la CSM Călăraşi. Turneul din sala de box de la Ploieşti se va desfăşura pe durata a două zile: vineri, începând cu ora 16.30, şi sâmbătă, de la ora 11.00. Printre competitori se află şi un pugilist legitimat la CSM Ploieşti, Alberto Biro (63 kg). Din lotul naţional pentru Campionatul European vor face parte nouă sportivi: cei doi care sunt deja titulari şi alţi şapte care vor trebui să-şi câştige dreptul de a reprezenta România. Campionatul European este programat în perioada 15-30 iunie, în Ucraina. Locaţia nu a fost stabilită încă.

titi tudor 1FR Box pune lupa pe juniori

Lotul naţional de juniori al României este pregătit de echipa de antrenori a secţiei de box de la CSM Ploieşti. În toiul pregătirilor pentru Campionatul European, activitatea la nivel de club în boxul românesc beneficiază de atenţie maximă. Astfel, În perioada în care se va desfăşura turneul de selecţie, antrenorii vor fi convocaţi la o discuţie despre problemele cu care se confruntă nobila artă la nivel de juniori. „Vom avea o discuţie deschisă şi vom pune pe tapet propunerile pentru redresarea boxului românesc. De aici, de la nivelul juniorilor, se pleacă în boxul mare şi trebuie să ne axăm pe sectorul juvenil. Propunem ca timpul de pregătire individiuală pentru cei cu aptitudini să fie de două ore în fiecare zi. Iar juniorii recomandaţi de căgtre antrenorii lor să fie chemaţi în cantonamente, monitorizaţi atent şi testaţi periodic. Totul să fie deschis şi transparent", a menţionat Titi Tudor, antrenor coordonator al lotului naţional şi preşedinte al Colegiului Central al Antrenorilor de Box din România.

Turneu în Belgia pentru CSM Ploieşti

Şi la CSM Ploieşti, activitatea este în toi. Patru pugilişti pregătiţi de Titi Tudor şi Adrian Pârlogea vor participa la un turneu internaţional în Belgia, începând de luni: Alexandru Feurdan (56 kg), Alexandru Jugan (60 kg), Roberto Stângă (81 kg) şi Alexandru Gheorghe (60 kg). Ultimul participă în competiţia rezervată seniorilor, iar ceilalţi, la tineret.

Back To Top