Categorie: Sport

burlacu suspendatCăpitanul echipei CSU Ploieşti, Cătălin Burlacu, a fost suspendat pentru două etape, conform unei decizii luate de Comisia de Disciplină în seara zilei de marţi. Adică, doar cu o zi înaintea meciului 3 dintre CSU Asesoft şi CSM Oradea.

„Referitor la evenimentele petrecute la jocul din cadrul Play-Off-ului Ligii Naţionale de Baschet Masculin, Turul II, jocul 2, dintre echipele CS Municipal Oradea şi CSU Ploieşti disputat în data de 02.05.2013 la Oradea, Arena Antonio Alexe, Comisia de Disciplină a FR Baschet întrunită în şedinţă în data de 07.05.2013 hotărăşte:
Sancţionarea sportivului Cătălin Burlacu, legitimat la clubul CSU Ploieşti, în conformitate cu art. 17.3 alin b. din Regulamentul de Disciplină pentru " ... acte de violenţă la adresa adversarilor în timpul jocului ... " cu amendă în cuantum de 300 Euro şi suspendare pentru 2 (două) etape.
Din cauza că următorul joc dintre CSU Ploieşti şi CSM Oradea va avea loc în data de 08.05.2013, perioada în care cele două cluburi pot depune apel se reduce până la data de 08.05.2013, ora 10:00.

"Nu doresc sa influenţez în vreun fel decizia Comisiei de Disciplină şi sper ca nimeni să nu încerce acest lucru. Vreau doar să vă prezint niste fapte concrete, niste decizii care au fost luate de aceeaşi comisie, după aceleaşi considerente şi acelaşi regulament.
1. Meciul Craiova - CSM Bucureşti. Scandal cu loviri, îmbrânceli şi intervenţia pe teren a tuturor jucătorilor şi a forţelor de ordine. Dzambic şi Morris au fost judecaţi conform articolului 17.3 "acte de violenţă", alineatul c, "în afara jocului". Pedeapsa: amenzi cu rol de avertisment, nicio suspendare.
2. Meciul Timba - Piteşti. Popovici îi aplică un cap în figură lui Horton, acesta reacţionează şi loveşte. Intervin arbitri, jucătorii şi ambii sunt eliminaţi. Sunt judecaţi în baza aceluiaşi articol, alineatul b, "în timpul jocului". Decizia: amendă Horton ca şi avertisment. Popovici, o etapă suspendare şi amenda. S-a făcut apel de către BCM U Piteşti. Până la reunirea Comisiei de Apel, sârbul a jucat cu Constanţa, iar apoi acea comisie a ridicat suspendarea, pedeapsa finală rezumându-se, din nou, doar la o amendă ca şi avertisment!
Faptele pe care le-am prezentat nu se diferentiaza cu nimic de incidentul Burlacu - Pesic. Ba din contră! La Oradea, echipele nu au intervenit, nu a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine, a arbitrilor şi aşa mai departe. Burlacu a vrut să repună, Pesic a ţinut să facă un marcaj la 20 de centimetri distanţă, jucătorul nostru l-a lovit şi a fost eliminat. Mai multe a spus chiar el în declaraţie şi în scrisoarea deschisă. Noi cerem doar ca şi Cătălin Burlacu să fie judecat ca unul dintre cazurile de mai sus. După aceeaşi gândire, după aceleaşi considerente, fără exces de zel din partea unor persoane, fără influenţe. Iar baschetul să se joace pe teren şi tot acolo să se decidă învingătorii şi învinşii" - Ionuţ Georgescu, preşedinte executiv CSU Ploieşti

Vezi AICI incidentul în care au fost implicaţi Burlacu şi Pesic

Back To Top