Categorie: Sport

laurentiu marinescuCea mai urâtă parte a remizei de la Chiajna (1-1) n-a fost rezultatul şi nici măcar jocul slab al lupilor. Petrolul a pierdut doi dintre cei mai importanţi jucători. Pe căpitanul Laurenţiu Marinescu, pe teremen nedefinit, şi pe Ovidiu Hoban, pentru cel puţin un meci.

Cu lotul pe care îl are în acest moment, Petrolul a creat o structură de dependenţă. Echipa ploieşteană depinde în totalitate de Laurenţiu Marinescu şi, într-o foarte mare măsură, de Jeremy Bokila, Geraldo Alves şi Ovidiu Hoban. La Chiajna s-a văzut foarte bine că ieşirea lui Marinescu din schemă a bulversat total jocul la mijlocul terenului şi că pierderea echilibrului în centru atrage după sine „dărâmarea" flancurilor. Soluţia Gualberto Mojica funcţionează probabil de la 3.000 de metri altitudine în sus. Bolivianul nu s-a acomodat, a fost mână moartă la Chiajna şi când a făcut pereche cu Hoban în faţa apărării şi când a fost împins în spatele lui Hamza, pe finalul meciului. Mojica poate mai are nevoie de timp, aşa cum a avut şi Jean Sony Alcenat, dar, în acest moment, nu reprezintă o variantă viabilă. Şi, cu atât mai mult, nu-l poate suplini pe Marinescu.

De ce ţi-e frică...

Din păcate, Cosmin Contra n-a scăpat de ceea ce îi era frică cel mai tare. L-a menajat cât a putut de mult pe Marinescu, pentru că acesta oricum resimţea dureri mari de spate în urmă cu foarte puţin timp. La Chiajna însă, disperarea gazdelor s-a lăsat cu victime printre lupi. Marinescu a ieşit în minutul 12 cu diagnostic provizoriu de leziune la ligamente. Lui Hoban, acelaşi om care l-a pus jos pe căpitan i-a rupt urechea, iar mijlocaşul petrolist a fost nevoit să meargă la chirurgie plastică, după meci. Arbitrul Haţegan - şi aici are dreptate Contra când spune că a arbitrat tendenţios - l-a eliminat chiar pe Hoban, după o fază care s-a petrecut ulterior şi în care mijlocaşul petrolist fusese faultat în primă instanţă.
Astăzi, Marinescu merge la RMN şi petroliştii vor afla când pot miza pe cel mai în formă jucător. Nu cu Astra, nu la returul cu Oţelul, dar măcar în finală...
Asta deşi meciul cu Astra face acum aproape cât un campionat. Şi ar fi mare păcat ca lupii să piardă podiumul, pentru că îl merită mai mult decât echipa patronată prin televizor de Ioan Nicolae, decât Pandurii sau Dinamo. Chiar dacă este cele două remize din ultimele deplasări nu pot fi înghiţite, indiferent cu cât de multe „condimente": arbitri, accidentări, ghinion, etc.

Sauvadet a reluat antrenamentele

I-a lipsit mult Petrolului şi Jeremy Bokila. Atacantul lupilor a văzut meciul de la tribuna a doua a stadionului din Chiajna şi a trăit intens fiecare fază de atac a Petrolului, dar mai ales, fiecare pasă greşită. El va reveni pe teren la meciul cu Astra, la fel ca şi Geraldo Alves. Aşadar, atacul se reîntregeşte, apărarea la fel. Problema rămâne la mijloc. Cosmin Contra îl are la antrenamente, începând de astăzi, şi pe Florent Sauvadet. Mijlocaşul este refăcut după ce a urmat un tratament în Franţa şi are şanse să fie disponibil la meciul cu Astra. Mai sunt Cristescu, Romario şi Mustivar, plus Boudjemaa, care a mai jucat în centru, pe postul lui Marinescu.

Back To Top