Categorie: Sport

csm ploiesti handbal 1După ce a trecut furtuna retrogradării, CSM Ploieşti calculează acum „pagubele" şi va între în scurt timp la reconstrucţie. Asta presupune o perioadă mai lungă de timp necesară desigur alcătuirii unui lot competitiv care să reziste cu succes „climatului" Ligii Naţionale.

Planuri

Banii reprezintă cel mai important aspect. Astfel, în momentul în care Clubul Sportiv Municipal Ploieşti va stabili bugetul pentru echipa de handbal masculin, antrenorii Dragoş Dobrescu şi Ion Nicolae se vor putea apuca de treabă. Cu resurse mai mult mai puţin limitate. După cum stau lucrurile la acest moment şi, firesc până la urmă, CSM va dispune de o sumă mult inferioară celei stabilite pentru sezonul tocmai încheiat. Astfel, sunt şanse foarte mari ca majoritatea jucătorilor care au evoluat în Liga Naţională să plece. Doi au făcut-o deja, Chike şi Dinescu. „O echipă competitivă nu se poate face de pe o zi pe alta. Am simţit asta pe pielea noastră. Trebuie să construieşti întâi o fundaţie pentru că, altfel, întreaga structură se dărâmă. Asta vom încerca să facem noi în perioada următoare. Intenţionăm să formăm un lot care să crească, să-şi formeze relaţiile de joc. Omogenizarea este foarte importantă şi necesită timp. Suceava, de exemplu, are aceeaşi echipă de mult timp, a ştiut să-şi păstreze jucătorii şi se află mereu în prima jumătate a clasamentului. Vom începe şi noi demersurile pentru formarea lotului în momentul în care vom şti bugetul. Atunci vom vedea de unde putem pleca şi ce putem face", ne-a declarat antrenorul Dragoş Dobrescu.

Promovarea, în doi ani

În principiu, cei de la CSM Ploieşti şi-au propus revenirea pe prima scenă a handbalului românesc după doi ani în liga secundă. Timp în care echipa ar căpăta suficientă omogenitate şi valoare pentru a participa fără emoţii în campionat. „Noi încercăm şi din acest an să revenim, dar termenul limită ar fi peste doi ani. Aşa cum am mai spus, lucurile nu pot fi făcute de pe o zi pe alta, pentru că altfel riscăm să păţim la fel ca în acest sezon. Nu are să promovezi dacă te întorci de unde ai plecat. Este o diferenţă foarte mare între Liga Naţională şi eşalonul al doilea", a mai spus tehnicianul formaţiei ploiştene.

O explicaţie

La sfârşitul turului, CSM Ploieşti părea că nu va avea probleme foarte mari în lupta pentru menţinerea în Liga Naţională. A intervenit însă factorul Dinamo. Iar infuzia de capital de care au beneficiat bucureştenii s-a dovedit fatală pentru ploieşteni. „Până atunci, campionatul nu era o surpriză. Ştiam că va fi o luptă în trei, cu Dinamo şi U. Cluj. A picat însă norocul pe cei de la Dinamo, au reuşit să-şi facă un lot mult mai puternic decât al nostru. Dar, totuşi, rămân la părerea că am fi putut evita retrogradarea cu ceva mai multă atenţie. Am învăţat multe din campionatul acesta şi sperăm să nu mai repetăm greşelile", a mai declarat antrenorul formaţiei ploieştene.

Program

Chiar dacă s-a încheiat campionatul, handbaliştii de la CSM vor continua antrenamentele până la sfârşitul lunii. Ploieştenii vor efectua câte două şedinţe pe săptămână. Săptămâna viitoare, ar trebui să fie creionat bugetul pentru sezonul următor şi, până la vacanţă, va fi clarificată şi situaţia tuturor jucătorilor.

Cupa României

La sediul FRH, a avut loc tragerea la sorţi a sferturilor Cupei României. Campioana HCM Constanţa va da piept cu Energia Pandurii Tg. Jiu, în timp ce vicecampioana va întâlni pe Poli Timişoara.
Iată programul sferturilor (17 mai):
HCM Constanţa-Energia Pandurii Tg. Jiu
Potaissa Turda-CSU Suceava
HC Odorhei-CS Caraş Severin
Poli Timişoara- Ştiinţa Bacău

Back To Top