Categorie: Sport

baschet csu playoffCSU Ploieşti începe sâmbătă, 18 mai, seria cu BC Mureş Târgu Mureş, contând pentru finala campionatului.

 

Ultimul act se dispută după sistemul „cel mai bun din şapte meciuri".
CSU Asesoft s-a calificat în finală după ce a trecut cu scorul de 3-1 la general de CSM Oradea. Mureşul, în schimb, s-a impus cu 3-0 în faţa formaţiei Gaz Metan Mediaş.
Ploieştenii au pregătit temeinic ultimul act şi îşi propun, desigur, să câştige ambele meciuri din Ardeal. „Suntem ok, atmosfera este una bună, ştim că vom avea meciuri grele şi le vom trata ca atare. Ne dorim foarte mult să ne impunem în ambele meciuri la ei acasă, pentru a porni cu prima şansă. Desigur, ar fi bine să ne întoarcem de la Târgu Mureş şi cu un singur meci câştigat, dar, ideal ar fi 2-0 pentru noi, la general, după aceste meciuri", a declarat preşedintele executiv al clubului, Ionuţ Georgescu.

Şicane la Târgu Mureş

Conform unui gentlemen's-agreement în baschet, echipele vizitoare au o poziţie de antrement la dispoziţie în sala în care se dispută meciul, chiar în ziua confruntării. Ardelenii au găsit însă o soluţie de compromis: le-au dat ploieştenilor sala sâmbătă, de la ora 9 dimineaţa, poate tocmai pentru „a-i da peste cap" pe elevii lui Vladimir Arnautovic.
Desigur, oficialii Asesoftului au declinat oferta şi, bineînţeles, au găsit, prin eforturi deosebite, o altă poziţie mai convenabilă. În aceeaşi sală!

Nyakundi nu face deplasarea

Proaspăt operat la picior, Robert Nyakundi nu poate face deplasarea la Târgu Mureş, pentru a-şi susţine moral colegii. Americanul va vedea meciul de acasă, deoarece are nevoie de odihnă pentru ca recupearea să decurgă optim.
În afara lui Nyakundi, ploieştenii nu au probleme de lot pentru primul joc al finalei cu BC Mureş Târgu Mureş.

Program

Finala se va disputa după sistemul „cel mai bun din şapte meciuri". Federaţia Română de Baschet a anunţat şi delegările pentru primele două partide.
Astfel, primul meci va fi oficiat de o brigadă compusă din Laurenţiu Grigoraş – Alexandru Olaru – Fabiana Marinescu (comisar Marius Martinescu), iar cel de-al doilea, de Marius Ciulin - Ciprian Stoica – Alin Faur (comisar Eugen Poenaru).

*Tabloul finalei:

Meci 1: BC Mureş - CSU Asesoft, 18 mai (ora 19:15, Digisport3)
Meci 2: BC Mureş - CSU Asesoft, 19 mai (ora 20:00)
Meci 3: CSU Asesoft - BC Mureş, 25 mai
Meci 4: CSU Asesoft - BC Mureş, 26 mai
Meci 5*: BC Mureş - CSU Asesoft, 30 mai
Meci 6*: CSU Asesoft - BC Mureş, 3 iunie
Meci 7*: BC Mureş - CSU Asesoft, 7 iunie
*Partidele 5, 6 şi 7 se dispută doar dacă este necesar.

Back To Top