Categorie: Sport

contra brasovPetrolul joacă sâmbătă, de la ora 19.00, cu Astra, pe stadionul „Ilie Oană". Lovită de ghinion şi, mai nou, de mass-media centrală, echipa ploieşteană trece printr-un moment pe care, dacă va şti să-l gestioneze, poate încheia campionatul în pas de defilare.

Aşadar, se poate afirma cu tărie că Petrolul este lovită crunt de ghinion pe finalul sezonului. Cel mai bun jucător al său, căpitanul Laurenţiu Marinescu, are ruptură de ligamamente după 12 minute petrecute pe gazonul parcă blestemat de la Chiajna. Tot acolo, arbitrul Haţegan a tăiat cu precizie de chirurg din trupul ploieştenilor, eliminându-l pe Hoban, deşi, cu câteva clipe înainte chiar jucătorul Petrolului fusese faultat. La Chiajna, golul lui Grozav, al doilea nu primul, ar fi fost valabil. Antrenorul Cosmin Contra a susţinut acest lucru ieri şi, cel mai probabil, are dreptate, după ce a văzut faza de nenumărate ori. Aşadar, trebuia să fie 1-2, în acel moment.
Şi revenind iarăşi la comuna care a înflorit din groapa de gunoi a Bucureştiului, aici însuşi Contra şi-a pierdut inspiraţia. Şi în alcătuirea primului unsprezece şi la schimbări.

Puternici acasă

La conferinţa de presă organizată joi, antrenorul Petrolului a vorbit într-un mod obişnuit despre meciul cu Astra. „Este un meci greu, mai ales că avem unele absenţe. Întâlnim o echipă cu jucători care pot face diferenţa, însă acasă suntem foarte puternici".
Cea mai importantă parte a discursului său este ultima. Într-adevăr, acasă, lupii sunt foarte puternici. Publicul reprezintă, desigur, un avantaj important. Iar peluzele Petolului sunt vii, nu desenate cum sunt cele de la Giurgiu, menite să acopere vidul de popularitate. Iar acum, poate mai mult ca niciodată în acest campionat, lupii au nevoie de victorie. Este vorba despre Europa League.

Ştiri „noi" de trei săptămâni

De ceva vreme, a devenit obişnuit ca Petrolul să fie ţinta unor ştiri cu direcţie înaintea meciurilor importante. Acum, la trei, aproape patru etape distanţă de meciul cu Viitorul Constanţa, a fost publicate informaţii conform cărora Walter şi Contra s-ar fi „contrat" în pauza partidei. Şi că antrenorul l-ar fi dat afară pe finanţator din vestiar.
„Suntem puternici, nu ne afectează ştirile apărute. Mă miră, totuşi, de ce nu au apărut informaţii de acest gen imediat după acel meci şi apar acum", a răspuns, scurt, Contra.

Back To Top