Categorie: Sport

baschet csu playoffEchipa antrenată de Vladimir Arnautovic pierduse, cu o zi înainte, primul meci al seriei finale. BC Mureş câştigase la diferenţă de 10 puncte, scor 91-81, după meci în care ploieştenii au condus pe tabelă într-un singur moment, în sfertul 4, şi n-au ştiut să gestioneze situaţia.

A doua zi, duminică, a fost cu totul altceva. Campionii s-au mobilizat şi situaţia din teren s-a inversat. Ploieştenii au fost mult mai atenţi pe faza defensivă, iar în atac au plecat ca din puşcă şi au păstrat, în general, o diferenţă de peste 10 puncte. Pe finalul primei jumătăţi însă, mureşenii au forţat şi au reuşit, până la urmă, să intre la vestiare cu un handicap de doar 7 puncte.
Campionii au sesizat pericolul şi au început perfect repriza secundă. În doar câteva minute, cu Mohammed şi Stănescu în prim plan, alb-albaştrii au urcat tabela la scorul de 54-39. N-a fost însă suficient pentru un final fără emoţii. Împinşi din spate de un public formidabil, ardelenii s-au aruncat în luptă cu ultimele forţe. La jumătatea sfertului 3, gazdele se apropiaseră din nou, iar pericolul a crescut odată cu sfertul 4, atunci când BC Mureş a egalat, scor 67-67, în minutul 34. A intervenit însă Burlacu, cel care fusese criticat, cu zi înainte, de antrenorul Vladimir Arnautovic pentru prestaţia modestă. Experimentatul jucător al Asesoftului a înscris de două ori consecutiv, iar Tudor și Vlahovic au adus risipit emoţiile în tabăra Asesoftului, punctând din spatele semicercului.

Finala se mută la Brazi

După cele două meciuri disputate pe terenul echipei BC Mureş, finala merge la Brazi, unde cele două formaţii se vor întâlni din nou, sâmbătă şi duminică. Important este că seria se reia de la scorul de 1-1 la general, iar alb-albaştrii pot profita din plin de avantajul terenului propriu. Desigur, dacă îşi vor fi însuşit delin lecţia de la Târgu Mureş.
„Sunt unele lucruri cu care sunt mulțumit comparativ cu prima partidă, dar sunt și alte aspecte care îmi dau de gândit. Ne-am făcut, din nou, viața mai grea pe final, în condițiile în care am avut 15 puncte avans și am controlat aproape tot meciul. Am ratat multe aruncări deschise, am făcut anumite greșeli copilărești și, astfel, BC Mureș a știut să se adapteze zonei noastre și a reușit să ne egaleze. Nu avem voie să mai comitem astfel de erori în partidele viitoare, mai ales că apărarea a funcționat mai bine ca în jocul de debut. Dacă ne uităm la statistică, a fost exact invers ca în primul meci. Adversarii au avut mai multe recuperări, inclusiv ofensive, dar noi am fost mai exacţi în apărare, iar acest lucru a fost cheia victoriei", a declarat antrenorul Vladimir Arnautovic.

Burlacu, decisiv

După prestaţia modestă din primul meci de la Târgu Mureş, Cătălin Burlacu a fost decisiv duminică seară, iar antrenorul echipei ploieştene a remarcat acest lucru. "S-a văzut cât de important este Burlacu pentru echipa noastră. A marcat exact în momentele cheie, atunci când a trebuit. A jucat mai mult în interior, pe poziţia 4, deşi nu-i place şi nu prea îl folosesc acolo, noi având doi oameni mari sub panou. Am considerat însă că poate juca pe 4, fiind mai bun decât Dumitru sau Kandic şi putând să-i depăşească", a precizat Vladimir Arnautovic.

Atenţie la atitudine!

Prezent la meci, finanţatorul echipei ploieştene, Sebastian Ghiţă, a tras un semnal de alarmă în privinţa atitudinii relaxate a jucătorilor. "Consider victoria ca fiind norocoasă, pentru că Vlahovic nu este un bun aruncător de trei puncte, iar acele aruncări din final ne-au adus victoria. Şi cei de la Târgu Mureş au avut noroc, pentru că, din cinci aruncări de la distanţă, au marcat de fiecare dată. Sunt două echipe care evoluează foarte bine tactic. Dar nu cred că noi am dezvoltat cel mai deştept baschet pe care îl ştie Asesoft, pentru că, în ultimul timp, ne tratăm adversarii de sus, iar asta ar putea să ne coste. BC Mureş are capacitatea de a câştiga la Ploieşti şi a mai făcut-o în acest campionat", a declarat Sebastian Ghiţă, pentru totalbaschet.ro.

Statistică:
BC Mureș - CSU Asesoft 78-83 (38-45)
Scorul pe sferturi: 21-31, 17-14, 16-19, 24-19

BC Mureș: Dumitru (7p), Barro (3p, 7rec, 2cap, 5gp), Ciric (5p, 1x3), Peciukas (20p, 6rec, 2pd, 1cap, 4x3), Kandic (4p, 3rec), Păltinișanu (9p, 7rec), Ceskovic (14p, 2rec, 6pd, 2x3), Cuic (16p, 12rec, 3pd, 2x3, 5gp)
Echipa: 2p-41%, 3p-28%, FT-77%, 45rec, 13pd, 9mp, 5mc, 3cap

CSU Asesoft: Tudor (10p, 2pd, 2x3), Szijarto (1p, 2rec), Miletic (7p, 5rec, 1x3, 5gp), Burlacu (15p, 15rec, 3pd), Timermanis (2p, 5rec), Mohammed (20p, 4rec, 2pd, 3x3), Tica (4p), Stănescu (11p, 3rec), Vlahovic (13p, 3pd, 1cap, 2x3)
Echipa: 2p-66%, 3p-32%, FT-57%, 36rec, 12pd, 11mp, 2mc, 1cap

Back To Top