Categorie: Sport

gigi becali catuseJudecătorii au admis recursul procurorilor şi au anunţat că Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită, în cazul "Valiza".

Decizia luată de cei cinci judecători ai instanţei supreme este definitivă şi irevocabilă. Decizia a fost una unanimă, cei cinci judecători căzând de acord asupra pedepselor acordate în acest caz.

Judecătorii au dispus şi confiscarea sumei de 1.700.000 de euro, pe care jucătorii Universităţii Cluj urmau să o primească în cazul în care o împiedicau pe CFR Cluj în ultima etapă a sezonului 2007-2008, iar Steaua ar fi devenit campioană.

Instanţa supremă nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali. În aceste condiţii, avocaţii lui Becali vor cere, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta, au precizat, pentru Mediafax, apărătorii finanţatorului Stelei.

Selecţionerul României este şi el „penal". Victor Piţurcă şi Teia Sponte au fost şi ei. Antrenorul naţionalei a primit un an de închisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului, iar Teia Sponte a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendare.

Condamnarea lui Gigi Becali ar putea atrage redeschiderea cazului pe linie sportivă. UEFA s-ar putea autosesiza şi ar putea scoate Steaua din competiţiile europene, aşa cum s-a întâmplat cu Fenerbahce.

Back To Top