Categorie: Sport

asesoft titlu

CSU Asesoft a învins pe BC Mureş în finala campionatului şi a sărbătorit cum se cuvine câştigarea celui de-al nouălea titlu din istorie, performanţă dedicată celui care a fost Toni Alexe.

După meciul 6 al finalei, cel care a pus capăt seriei din ultimul act, alb-albaştrii au făcut o noapte albă, apoi s-au odihnit, iar acum pot vorbi, în sfârşit despre performanţa obţinută. Cel mai probabil, unii dintre ei nu se vor regăsi sub culorile clubului ploieştean şi în sezonul viitor. Virgil Stănescu, de exemplu, doreşte să se dedice sută la sută proiectului pe care l-a început la Steaua. Timermanis are oferte şi de la acte cluburi din campionate din Europa.

În acest moment este sigur că antrenorul Vladimir Arnautovic va continua la CSU Asesoft, alături de jucătorii Cătălin Burlacu, Levente Szijarto, Vladimir Tica şi cei tineri precum Negoiţescu sau Dumitrescu sau Movileanu. Virgil Stănescu se va ocupa de Steaua şi nu va mai evolua pentru gruparea ploieşteană. Cu ceilalţi se vor purta negocieri după vacanţă, fiind şanse mari să continue la Asesoft.
Până atunci însă, să le dăm cuvântul câtorva dintre cei care au contribuit la câştigarea celui de-al nouălea titlu.

Aleksandar Vlahovic: „A fost mai greu anul acesta, comparativ cu sezonul precedent în care am câştigat finala în număr minim de partide. Am avut şi ghinionul de a-l pierde pe Robert Nyakundi pentru întreg play-off-ul şi acest aspect a contat în echilibrul afişat în ultimul act. Nu mă voi putea bucura de o vacanţă în adevăratul sens al cuvântului. Voi începe relativ repede pregătirea pentru Campionatele Mondiale Universitare din Rusia, unde naţionala Serbiei face parte din aceeaşi grupă cu România. Îi voi avea adversari, aşadar, pe Negoiţescu şi Dumitrescu şi, cu siguranţă, va fi o experienţă plăcută atât pentru mine, cât şi pentru colegii mei de la Asesoft".

Vladimir Tica: „Este al doilea meu titlu cu CSU Asesoft şi sunt foarte fericit pentru asta. Nu am avut un sezon foarte reuşit în prima parte, când oboseala acumulată în EuroChallenge şi-a spus cuvântul, dar am revenit în forţă în retur şi, cu excepţia turneului final al Cupei României, consider că am jucat cel mai bun baschet. Până la urmă, titlul rămâne trofeul cel mai important. Mai am contract cu CSU Asesoft pentru încă un sezon şi sper ca în noua ediţie să evoluăm mult mai bine în competiţiile europene".

Ivars Timermanis: „Pot spune că acest titlu câştigat în România l-am aşteptat cu mare emoţie, deşi aveam experienţa trofeelor cucerite în Letonia. Am demonstrat că suntem un colectiv puternic şi, în ciuda problemelor întâmpinate pe parcurs, am mers mai departe şi am reuşit să ne impunem punctul de vedere. Angajamentul meu cu CSU Asesoft a ajuns la final, am câteva oferte din alte campionate şi voi decide în următoarele săptămâni ce este mai bine pentru viitorul meu".

Virgil Stănescu: „Este un titlu pe care îl aşteptam încă de la începutul carierei. Glumind puţin, lucrurile bune vin mereu celor care şitu să-şi aştepte rândul. Nu ştiu ce va fi în continuare, dacă mă voi retrage sau voi continua să lucrez în paralel pe ambele fronturi. Vreau ca din vară să mă implic total în proiectul pe care l-am demarat la Steaua şi, în funcţie de ce transferuri vom reuşi să facem, voi lua o decizie privind o eventuală implicare a mea pe parchet. Pentru moment, vreau să mă bucur de câteva săptămâni de vacanţă alături de cei apropiaţi, întrucât, în ultima perioadă simt că i-am cam neglijat".

Alhaji Mohammed: „Pot spune că mi-am îndeplinit un vis, acela de a fi campion. A fost o finală grea, în faţa unei echipe care a practicat un baschet atipic, dar, până la urmă, le-am citit jocul celor de la BC Mureş şi am reuşit să ne impunem. Consider că meciul cu numărul 5 a fost crucial în această serie, întrucât, odată reveniţi la Brazi, situaţia s-a schimbat. Mă voi întoarce peste câteva zile în SUA şi le voi prezenta prietenilor mei din Chicago medalia de campion".

Foto: Mirela Oprea

Back To Top