Categorie: Sport

contra vitesseAntrenorul Petrolului, Cosmin Contra, şi tehnicianul echipei Vitesse Arnhem, Peter Bosz, au susţinut, miercuri, conferinţa de presă de dinaintea primei manşe a turului al treilea preliminar al Europa League.

Ploieştenii spun că adeversarii sunt favoriţi, dar anunţă că şi-au propus o victorie istorică, în timp ce olandezii anunţă un meci interesant, specificând că respectă Petrolul.

Cosmin Contra: Să nu primim gol!

„Este un meci foarte important pentru noi, întâlnim o echipă bună care beneficiază de un buget foarte mare şi vinde jucători cu 10-15 milioane de euro. Adversara noastră este favorită în această partidă, dar dacă jucăm la nivelul nostru putem câştiga. Vitesse joacă în cupele europene în fiecare an, au experienţa acestei compteţii, în timp ce noi ne-am calificat pentru prima dată după 18 ani. De aceea îi consider favoriţi.
Un rezultat bun pentru noi este oricare fără gol primit. Trebuie să fim însă atenţi, pentru că au jucători foarte buni de la mijloc în sus. Nu mizez numai pe publicul nostru care ne încurajează de fiecare dată, ci şi pe dorinţa jucătorilor de a face un meci istoric. Voi încerca să introduc cea mai bună formulă, voi vedea în seara aceasta (n..r. – miercuri) cum se prezintă jucătorii pe care îi am la dispoziţie. Nu mă gândesc la recompensele financiare pe care ni le-ar aduce o calificare în grupe, ci la faptul că jucătorii noştri vor fi cunoscuţi în Europa şi vor căpăta experienţă în competiţiile internaţionale".

boszPeter Bosz: Va fi un meci interesant!

„Am văzut pe DVD meciurile Petrolului din acest sezon şi echipa mi-a făcut o impresie foarte bună. Se poate spune că Petrolul are un avantaj pentru că a jucat deja cinci meciuri oficiale în acest sezon. Este adevărat că am pierdut doi jucători importanţi care au marcat împreună 39 de goluri, ceea ce este foarte mult, însă mâine nu vom juca în nouă, ci în unsprezece. Nu avem un obiectiv clar stabilit în Europa League, dar ne propunem să mergem cât mai departe, să ajungem neapărat în grupe. Petrolul este o echipă puternică şi cred că va fi un meci interesant".

La conferinţa de presă au fost invitaţi şi doi jucători, câte unul de fiecare parte. Pentru lupii galbeni a vorbit Hamza Younes, iar pentru olandezi, căpitanul Guram Kashia.

hamza vitesseHamza Younes: Defensiva e punctul lor slab. Asta e tot ce trebuie să ştiu!

Tunisianul Petrolului a vorbit ca un veritabil atacant. „Este un meci foarte important pentru mine şi pentru întreaga echipă. Este meritul tuturor că am ajuns aici şi trebuie să mergem mai departe. Vom face analiza adversarului în această seară, însă ştiu că sunt slabi în defensivă şi asta este tot ceea ce mă intersează", a declarat Hamza Younes.

kashia vitesseGuram Kashia: Vedem mâine!

Întâmplarea a făcut ca reprezentantul echipei olandeze să fie chiar unul dintre fundaşii centrali ai lui Vitesse. „Am văzut meciurile Petrolului, sunt mulţi jucători de calitate şi respectăm această echipă. Vom vedea mâine dacă are dreptate. Am studiat cu mare atenţie adversarul şi suntem pregătiţi", a declarat căpitanul echipei olandeze.

*Antrenorul Cosmin Contra a văzut la faţa locului ultimul meci disputat de Vitesse, înfrângerea cu scorul de 0-4 în faţa echipei Bayer Leverkusen. De asemenea, Peter Bosz a fost prezent în tribunele stadionului Ilie Oană la jocul Petrolului cu Pandurii.

*Olandezii au susţinut miercuri, de la ora 19.00, antrenamentul oficial înaintea partidei cu Petrolul. La şedinţa de pregătire a participat o delegaţie impresionantă de oficiali şi sponsori ai echipei, aduşi la teren cu un autocar închiriat. Lupii au făcut antrenamentul oficial la baza de la Crângul lui Bot, la aceeaşi oră, aşa cum prevede regulamentul UEFA.

*Peter Bosz a preluat funcţia de antrenor principal la Vitesse pe data de 20 iunie. Ultima echipă pe care o antrenase a fost Heracles Almelo.

Partida dintre Petrolul şi Vitesse Arnhem se dispută joi, de la ora 19.00.

Back To Top