Categorie: Sport

hamza cu  astraGreul în Europa League începe astăzi. Petrolul n-a avut emoţii cu amatorii de la Vikingur, însă adversara din turul al treilea, Vitesse Arnhem, provine din campionatul Olandei, are un buget de câteva ori mai mare şi are experienţa cupelor europene.
Şi totuşi...

*Olandezii au pierdut cei mai importanţi jucători în pauza competiţională. În primul rând, golgeterul campionatului, Bony, a fost vândut cu 12 milioane de euro la Swansea, iar principalul pasator, Van Ginkel, a ajuns la Chelsea, pentru 10 milioane. Tot la Chelsea, club cu care Vitesse are o colaborare, s-a reîntors şi fundaşul dreapta Kallas. De asemenea, Havenaar nu face parte din lot pentru prima manşă, fiind obosit după participarea la Cupa Confederaţiilor cu naţionala Japoniei.

*În meciurile amicale cu echipe putrenice, Vitesse s-a impus doar cu Standard Liege (1-0) şi a pierdut cu Lierse (1-2) şi Bayer Leverkusen (0-4), la ultimul asistând şi antrenorul Cosmin Contra.

*Cel mai probabil, antrenorul Petrolului va miza pe Alcenat în flancul drept al apărării. Haitianul a avut timp suficient pentru a se pune la punct, după acţiunile pe care le-a avut cu echipa sa naţională. Totodată, Cosmin Contra va miza pe Gicu Grozav, internaţionalul Petrolului având o creşetere evidentă de formă, în ciuda acelui penalti ratat cu Pandurii, în minutul 90. Singura întrebare este dacă va juca titular Dore, fiind posibil ca tehnicianul echipei ploieştene să aplice aceeaşi formulă ca la ultimul meci din campionat: Hamza, vârf împins, iar, în spatele lui, Teixeira. Cu siguranţă, celălalt vârf achiziţionat de Petrolul, Camara, va fi în lot.

*Vitesse şi-a vândut cei mai buni jucători, însă rămîn doi de care petroliştii se tem în mod deosebit. Este vorba despre Ibarra şi Kakuta. Lotul olandezilor pentru partida cu Petrolul este următorul: Velthuizen, Houwen (portari) – Mori, Leerdam, Van der Struijk, Van Aanholt, Kashia (fundaşi) - Vejinovic, Vink, Pröpper, Van der Heijden, Janssen, Kakuta (mijlocaşi) - Chanturia, Qazaishvili, Tighadouini, Reis, Ibarra, Pedersen (atacanţi).

Back To Top