Categorie: Sport

antrenament arnhemDupă 1-1 în tur, pe stadionul Ilie Oană, Petrolul dispută calificarea în playoff-ul Europa League la Arnhem. Partida cu Vitesse este programată în acestă seară, de la ora 21.00, şi va fi transmisă în direct la Digisport.

Lupii au efectuat miercuri seară antrenamentul oficial pe stadionul celor de la Vitesse. Înainte de asta, antrenorul Cosmin Contra şi fundaşul stânga Haubert Guilherme au participat la conferinţa de presă obişnuită.

Tehnicianul Petrolului a punctat faptul că echipa ploieşteană nu are nimic de piedut şi a anunţat că va aborda ofensiv jocul cu olandezii. "Am venit aici ştiind că nu avem nimic de pierdut. Se poate spune că, după rezultatul de săptămâna trecută, cei de la Vitesse au prima şansă la calificare, dar vrem să jucăm un fotbal de calitate, să înscriem, pentru că trebuie să facem asta, şi să furnizăm surpriza", a afirmat Cosmin Contra. "Poate că Vitesse este echipa mai bună, ţinând cont de faptul că are experienţă în Europa, lucru care le lipseşte jucătorilor noştri. Însă, în primul meci am jucat mai bine decât ei, am avut mai multe şanse de gol şi cred că acel 1-1 n-a fost un rezultat bun pentru noi", a continuat tehnicianul "lupilor".

"Avem o problemă, pentru că am jucat trei meciuri la rând acasă, în care ne-am creat 25 de ocazii dar n-am reuşit să cîştigăm niciuna dintre aceste întâlniri. Jucăm bine, avem ocazii, dar atunci când ajungem în faţa porţii nu izbutim să înscriem. Sper ca fotbalul ofensiv pe care l-am practicat în ultimele partide să fie încununat cu succes. Din punct de vedere al atitudinii, al calităţii jocului, cred că echipa se află la un nivel înalt. Singurul lucru care ne lipseşte este victoria", a mai spus Cosmin Contra. "Vom aborda meciul deschis, vom ataca şi vom căuta să înscriem. Ne vom lupta cu toate forţele pentru calificare", a conchis antrenorul principal al "galben-albaştrilor".

 

La rândul său, Haubert Guilherme a declarat: "Am jucat bine în primul meci, unul în care Vitesse s-a apărat mai mult decât ne-am fi aşteptat. În ultimele trei partide nu am reuşit să înscriem, dar sper să avem mai mult noroc de această dată, să marcăm şi să ne luptăm pentru calificare în play-off".

Din lotul deplasat la Arnhem nu face parte Alexandru Benga, nerefăcut după o viroză foarte puternică. Vlăduţ Morar a făcut deplasarea la Arnhem, însă nu va putea juca, nefiind refăcut.

Partida dintre Vitesse şi FC Petrolul va fi transmisă, în direct, de către Digisport 1 şi de Radio România

Back To Top