Categorie: Sport

grozav golPetrolul s-a calificat în playoff-ul Europa League după ce s-a impus dramatic la Arnhem, cu scorul de 2-1. Lupii au condus pe tabelă prin golul lui Boudjemaa, au fost egalaţi, au rămas în inferioritate numerică, dar au învins graţie unei reuşite de excepţie a lui Grozav, în ultimul minut de prelungire, din lovitură liberă!

Pentru Gicu Grozav, întregul timp al meciului de la Arnhem s-a comprimat într-o singură clipă, într-un punct minuscul de lumină, la sfârşit de tot, pentru ca apoi să explodeze printr-o execuţie superbă care a adus  golul victoriei petroliste, gol care, în sfârşit, echilibrează balanţa fotbalului în ceea ce-i priveşte pe ploieşteni.

Antrenorul Cosmin Contra spusese deja că aşteaptă ca Gicu Grozav să-i câştige meciul, când tânărul jucător era trimis acasă şi declarat repetent de jurnalişti corigenţi şi la limba română şi la fotbal.

Grozav n-a fost grozav în 92 de minute ale meciului retur cu Vitesse. Dar Contra a avut încredere în el. Iar Gicu, la rândul său, şi-a pus toată încrederea în acea execuţie. Aşa se dau golurile, aşa se obţin calificări. Cu încredere, chiar şi în ultimul minut!

Boudjemaa, impecabil

Boudjemaa a fost jucătorul celorlalte 92 de minute. A deschis scorul, i-a răsucit pe olandezi cu o lejeritate incredibilă, fiind, de departe, cel mai activ fotbalist al Petrolului pe faza ofensivă. În apărare, pe lângă Pecanha, care a avut două intervenţii cruciale, a stat mereu Geraldo. Şi chiar şi Yamissi. Într-un meci pe care petroliştii puteau să-l câştige mai uşor, emoţiile mari au survenit în momentul eliminării lui Acenat.

N-a fost cazul să se intre în prelungiri. Aţi văzut de ce. Numai olandezii se mai întreabă, probabil, şi la ora asta.   

Vitesse Arnhem – FC Petrolul Ploieşti  1-2 (0-1)
Marcatori: Van  der Heijden (72) / Boudjemaa (22), Grozav (90+3).
 
Vitesse: Velthuizen – Van Aanholt, Kashia (cpt), Der Heidjen, Struijk – Leerdam (67 Propper), Qazaishvili (46 Havenaar), Janssen – Ibarra, Pedersen, Chanturia. Antrenor: Peter Bosz .
 
Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo (cpt), Enza-Yamissi, Guilherme – Hoban, De Lucas - Boudjemaa, Younes (63 Mustivar), Grozav – Dore (74 Camara). Antrenor: Cosmin Contra.
 
Au arbitrat: Ante Vucemilovic-Simunovic Jr. (Croaţia) – Borut Krizaric (Croaţia) şi Sasa Feges (Croaţia).

Jucătorul meciului: Gicu GROZAV

 

Back To Top