Ştiaţi că maiaşii sunt cei dintâi care au mutat roşiile din salbaticie în grădină, transformându-le în hrană? De la ei, legumele purpurii au migrat şi la alte popoare preistorice ale Americii de Sud, răspândindu-se pe întreg continentul. În Europa, roşiile au ajuns târziu, abia prin secolul 17, aduse de către conchistadorii spanioli.
Ingrediente:
400 g aluat de foietaj
350 g telemea de oaie scursă bine
300 g smântână
2 ouă
2-3 roşii
Piper.
Mod de preparare:
Aluatul se decongelează din vreme la temperatura camerei.
Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade.
Într-un bol se amestecă smântâna cu ouăle, apoi se adaugă brânza rasă.
Roşiile se feliază.
Se pune aluatul în formă, se taie marginile care depăşesc marginea formei, de toarnă umplutura şi se aşează deasupra, uniform, roşiile feliate.
Presaraşi cu piper si daţi tava la cuptor pentru 30-35 de minute.
După ce tarta s-a copt, lăsaţi+o să se răcorească în formă şi să se dezumfle. Se poate servi caldă sau rece.
Truc: în umplutură puteţi amesteca o legătură de ceapă verde tăiată mărunt sau o legatură de mărar tocat.