Categorie: Timp liber

bucatarie-moderna-mobila-albastru-culoarea-anului-2014Culoarea vedetă a anului 2014 este Dazzling Blue, adică albastru orbitor, electric – o nuanţă familiară milioanelor de oameni din lumea întreagă datorită temei reţelei de socializare Facebook. Şi, deşi nuanţa este aceeaşi, albastrul Facebook este cunoscut sub denumirea "Social Butterfly Blue".

Institutul Culorii Pantone, autoritatea mondială în materie de culoare, anunţă în fiecare toamnă cele mai importante nuanţe ale anului care urmează. Paleta cromatică a lui 2014 este compusă din urmatoarele nuanţe: Violet Tulip, Radiant Orchid, Celosia Orange, Freesia Yellow, Cayenne, Placid Blue, Paloma, Sand şi Hemlock. Iar în fruntea lor va defila culoarea anului – Dazzling Blue.
Din primăvară, această culoare va pune stăpânire nu doar pe podiumurile de modă, ci şi pe vitrinele magazinelor de mobilier şi de decoraţiuni interioare.

Culoarea anului 2014 în amenajarea casei tale

amenajare-living-stil-clasic-decor-pereti-albastru-culoarea-anului-2014Dacă vrei să ai casa decorată în pas cu moda sezonului, decoreaz-o în albastru. Albastrul este o culoare extrem de flexibilă, uşor de asortat cu o sumedenie de nuanţe şi culori, de la alb, la negru. Poţi obţine un interior plăcut, cu accente vintage, prin folosirea mai multor nuanţe de albastru, cum ar fi, de exemplu, un tapet sau o zugraveală decorativă în degrade. Pentru a obşine o locuinţă de inspiraţie maritimă e suficient să compui un decor din alb şi albastru.

O canapea cu tapiţerie albastru electric se integrează perfect în interiorul unui living modern, decorat în nuanţe pastel, fiind pata de culoare necesară, punctul de atracţie al încăperii. Albastrul adaugă oricărui interior un strop de profunzime, accentuând nuanţele pastelate ale finisajelor şi a celorlalte piese de mobilier.

Linişte, calm şi relaxare – iata stările pe care ţi le poate induce un dormitor decorat în nuanţe de albastru. Zugrăveşte unul dintre pereţii dormitorului în albastru, completează decorul cu o cuvertură, câteva pernuţe şi eventual o comodă cu sertare în nuanţa anului 2014 şi vezi cât de relaxant va fi somnul într-o astfel de încăpere.

Culoarea albastră alungă senzaţia de foame, fiind folosită de către cromoterapeuţi în tratamentele persoanelor cu probleme de greutate. Profită de această calitate a culorii anului 2014 şi foloseşte-o în amenajarea bucătăriei tale. Poţi alege mobila de culoare albastră sau poţi înfrumuseţa bucătăria cu diverse accesorii de un albastru orbitor şi vei obţine un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.

Albastrul este prima culoare care îţi vine în minte atunci când spui cuvântul "baie". Aşa că decorarea băii în nuanţa lui 2014 este, poate, cea mai uşoară sarcină dintre toate. Gresia şi faianţa albastră pot constitui fundalul perfect pentru obiectele sanitare şi accesoriile de culoare albă.

Sursa: casadex.ro

Back To Top