Aceasta este o reţetă clasică de macaroane cu branză. Fie că o găteşti pentru tine, pentru prieteni sau pentru copii, o poţi prepara cu sau fără carne - este la fel de bună!
Ingrediente:
•500 g macaroane
•ulei de măsline
•100 g unt
•190 g făină
•1 l lapte
•5 g sare
•30 ml ulei
•250 g ciuperci, tăiate în sferturi
•250 g bacon, tăiat bucăţele
•2 roşii mari, tăiate
•250 g brânza cheddar rasă
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. În paralel, fierbeţi macaroanele al dente. Luaţi de pe foc, scurgeţi, stropiţi cu puţin ulei de măsline şi lăsaţi deoparte.
Acum preparaţi sosul alb. Topiţi untul şi amestecaţi şi făina înăuntru. Amestecaţi bine până când se formează o pastă cremoasă. Aduceţi apoi din nou la fierbere. Turnaţi laptele şi amestecaţi din nou, până când se formează un sos gros. Adăugaţi sare.
Continuaţi să amestecaţi bine aşa încât să nu se formeze cocoloaşe. Dacă totuşi se formează cocoloaşe, nu luaţi de pe foc, ci amestecaţi în continuare folosind un tel. Când sosul este gata, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi deoparte.
Încălziţi uleiul şi căliţi ciupercile până când se evaporă tot lichidul. Daţi ciupercile deoparte, apoi prăjiţi baconul, până devine crocant.
Puneţi macaroanele fierte într-un vas pentru cuptor, adăugaţi ciupercile, baconul şi amestecaţi.
Puneţi sosul alb şi aranjaţi feliile de roşii peste întreaga compoziţie. Presăraţi brânză rasă peste macaroane şi coaceţi totul la cuptor pentru 20 de minute sau până când se formează o crustă aurie. Serviţi cât sunt calde.
TRUC: Dacă vrei un sos mai gustos, pune o cană de brânză cheddar rasă cât compoziţia este încă pe foc.
Sursa: ecuisine.ro