Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

cometa isonJoi, 28 noiembrie, este ziua în cometa ISON care va trece prin cel mai apropiat punct de Soare, moment în care s-ar putea dezintegra sau ar putea să-şi continue drumul, pe lângă Terrra, afară din sistemul nostru solar.

ISON se află acum pe o traiectorie de ocolire a Soarelui.

Viteza sa, în combinaţie cu atracţia gravitaţională a Soarelui, o vor face să ocoloească steaua din centrul sistemului solar, prin aşa-numitul „efect de praştie".

Atracţia gravitaţională a Soarelui este resimţită diferit la suprafaţa solidă a cometei, partea dinspre Soare este atrasă mai puternic decât cealaltă jumatate, aşa că exista riscul ca ISON să se dezintegreze, din cauza tensiunilor interne.

Cercetătorii estimează că diametrul cometei este de 1,6 kilometri, scrie obiectiv.info

Dacă va supravieţui acestei rute, ISON va fi vizibilă cu ochiul liber, în timpul zilei, pe 26 decembrie.

Aceasta este prima ocazie de a observa o cometă cu ochiul liber, pe timpul zilei, din secolul 17. Şansele de a trece de Soare sunt apropiate de 50%, aşa că cercetătorii se abţin să dea un răspuns despre soarta cometei.

În luna ianuarie, cometa se deplasa cu 64.000km/h. Săptămâna trecută, viteza crescuse la 240.000km/h. Cometa va ieşi de pe orbita Soarelui cu 1.332.000km/h.

ISON, cea mai studiată cometă din istorie, nu se va mai întoarce în sistemul nostru solar.

Back To Top