Categorie: Timp liber

bors-macrouBorşul pescăresc este un deliciu provenit de la pescarii care pleacă să prindă peştele cu noaptea-n cap. Uite cum poţi prepara şi tu un deliciu de borş de macrou, la tine acasă!

Ingrediente:

2 bucăţi macrou
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 ardei gras roşu
2 roşii
1 litru borş
1 legătura pătrunjel
sare şi piper

Mod de preparare:

1. Peştele se spală şi se taie bucaţ¬i nu mai late de două degete.
2. Ardeiul se taie fâsii, iar morcovul şi rădăcina de pătrunjel se trec prin răzătoare. Se pun la fiert legumele cu 1,5 litri de apă şi sare.
3. Între timp, se dă borşul într-un clocot şi se toarnă în oală alături de legume. Se adaugă peştele şi roşiile, se potriveşte de gust cu sare şi piper şi se lasă la fiert încă 10 minute.
Pentru că macroul este gras, nu se adaugă ulei.
4. Se stinge focul, se presară pătrunjelul şi se aduce borşul la masă.

(retete.unica.ro)

Back To Top