Categorie: Timp liber

legitimatie preotÎntr-un judeţ al ţării, tot personalul clerical al Bisericii Ortodoxe are legitimaţii care demonstrează calitatea de preot, călugăr sau călugăriţă.

Toţi clericii de pe raza Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor (ASR) vor avea legitimaţii cu un număr, fotografie, numele şi prenumele preotului/călugărului/călugăriţei, parohia, seria cărţii de identitate şi viza ÎPS Pimen. Legitimaţia trebuie vizată anual şi conţine elemente de siguranţă, care o fac dificil de falsificat.

Forma legitimaţiei pe care o vor purta preoţii, călugării şi călugăriţele din Suceava a fost decisă săptămâna trecută, la şedinta Permanenţei Centrului Eparhial Suceava.

ASR a recurs la tipărirea de legitimaţii pentru personalul clerical şi monahal pentru a preveni apariţia falşilor preoţi şi călugări, care prin ceea ce fac ar aduce atingere imaginii Bisericii, scrie Monitorul de Suceava.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a atenţionat poliţiştii şi jandarmii din judeţ să ceară legitimaţiile tuturor celor care poartă veşminte preoţeşti şi pretind că fac parte din personalul clerical sau monahal al ASR.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Back To Top