Categorie: Timp liber

PASTA DE NAUT CU ROSII USCATEPentru că suntem în Postul Paştelui vă propunem o reţetă rapidă, sănătoasă şi gustoasă cu năut, roşii uscate şi usturoi.

Ingrediente:
500 g năut fiert şi scurs
70-100 ml de zeama rămasă de la năutul fiert
5-6 roşii uscate
4-5 căţei de usturoi
ulei de măsline
sare şi piper
boia de ardei afumată (opţional)

Mod de preparare:
În vasul de la robot punem boabele de năut, roşiile uscate, căţeii de usturoi. Mixăm până devine o pastă. Acum adăugăm puţină apă de la năut pentru emulsionare. Mixăm şi dăm pe turaţie mică. Turnăm în fir subţire ulei de măsline sau chiar ulei aromat din borcanul cu roşii, până obţinem o consistenţă fină şi umedă. Asezonăm după gust.
Daca nu aveti robot de bucătărie vă veţi descurca de minune şi cu un blender.
Serviţi pasta de năut aromată cu pâine neagră prăjită.

(http://delly.garbo.ro)

Back To Top