O reţetă ceva mai complexă, de data aceasta, dar obţinem un preparat absolut delicios pentru cină! Ingrediente:
1 ceapă
500 g carne tocată de vită
2 lg ulei de măsline
75 ml vin de masă roşu demidulce
80 g roşii tocate
sare de mare
piper negru măcinat
2 linguriţe oregano
2 căţei usturoi
300 g penne
200 g brânză feta
unt pentru uns tava
Sos:
25 g unt
25 g făină albă de grâu
500 ml lapte
sare de mare
piper negru măcinat
nucşoară
Mod de preparare:
Decojim ceapa şi o tocăm.
Incingem uleiul şi rumenim carnea de vită, iar apoi adăugăm ceapa tocată şi prăjim înăbuşit.
Stingem cu vin roşu demidulce, apoi adăugăm roşiile şi asezonăm cu oregano, sare şi piper.
Usturoiul, pe care îl curăţăm de coaja şi îl dăm prin presa specială de usturoi. Adăugăm şi usturoiul, mai lăsăm pe foc 15 minute timp în care amestecăm din când în când.
Între timp, fierbem pennele în apă fierbinte cu sare apoi le scurgem.
Topim untul pentru a ne folosi la sos, adăugăm făina şi o prăjim în unt. Stingem cu lapte şi condimentăm cu nucşoară, piper şi sare, după care mai lăsăm să fiarbă la foc mic aproximativ 5 minute.
Aşezăm într-o tavă unsă cu unt, un strat de penne, apoi sosul şi carnea tocată, iar apoi adăugăm restul de sos.
Fărâmiţăm brânza feta pe care o presărăm deasupra şi punem preparatul să se coacă pentru aproximativ 40 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C.