Categorie: Timp liber

bibelouri in vitrinaDecorarea casei reflectă gusturile și personalitatea ta. Totuși, evită să faci câteva greșeli care pot strica aspectul locuinței pe care ți-o dorești.

Nu face exces de bibelouri. Nu e nimic rău în a așeza pe rafturi câteva obiecte, mai ales dacă acestea sunt suveniruri sau piese de artă. Dar evită vitrinele ticsite cu bibelouri. Dacă nu vrei să renunți la ele, aranjează-le astfel încât culorile lor să fie complementare.

Mobilierul uniform, la set complet, este monoton și creează senzația unui showroom. Jonglează cu stilurile, combină piesele metalice cu mobilierul cu tapițerie din piele sau chiar piese noi cu piese vechi.

Scapă de florile artificiale. Cele mai multe constituie un decor ieftin care nu se va compara niciodată cu florile proaspete. Dacă nu ai timp de plante, alege-le pe cele mai puțin pretențioase, cum ar fi cactușii sau palmierii de interior.

Camerele tematice pot distruge armonia locuinței ca întreg, făcând-o să arate ca un hotel. Folosește, în schimb, piese cheie (un obiect de anticariat sau un covor exotic de calitate) pentru a sparge monotonia.

Renunță la stickere și autocolante pe pereți. Aceste decorațiuni fac o încăpere să arate ca o cameră de copil. Mai bine alege un tablou rafinat sau un tapet fin.

Lipsa culorii este o tentație în care mulți cad de teama de a nu greși în decorarea locuinței. Sparge monotonia cu obiecte colorate pe care le poți schimba când ai chef, de la perdele, până la covorașe.

Camuflează cablurile electrice sau decorează-le pentru a înviora atmosfera casei.

Mai multe AICI

 

Back To Top