Categorie: Timp liber

poker starsJocul de poker este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazinou, de-a lungul istoriei remarcandu-se prin evolutia sa, care astazi l-a ridicat la rang de sport al mintii. In tara noastra, incepand cu anul 2010 acest domeniu a primit din partea romanilor un vot de incredere, in urma caruia, din ce in ce mai multi concetateni au luat cu asalt cazinourile, in special pe cele online, care sunt accesibile tuturor. Dintre jocurile cu care sunt intampinati in cazinouri, romanii prefera sa joace poker, mai ales ca este unul dintre jocurile care antreneaza pe langa abilitatile de "citire" ale adversarilor si creierul, fiind cunoscut drept unul dintre sporturile mintii. Statistic vorbind, Romania se situeaza pe locul 225 intr-un clasament al numarului de jucatori de poker, avand aproximativ 27000 de jucatori, dintre care doar cinci au realizat pana acum castiguri de peste 1 milion de dolari. Printre cei mai cunoscuti jucatori de poker romani se numara Daniel "Kid Poker" Negreanu, Mihai Manole, Anton Ionel, Dan Murariu si Cristian Dragomir.

Asii pokerului romanesc

Exceptandu-l pe "asul asilor", jucatorul de poker canadian de origine romana, Daniel Negreanu, tara noastra, desi nu are o istorie extrem de bogata in ceea ce priveste competitiile de poker, se poate mandri cu trei jucatori care pana acum au realizat castiguri a caror valoare se ridica peste pragul de 1 milion de dolari. Anual, jucatorii romani au reusit castiguri totale in valoare de peste 4 milioane de dolari, castigati din peste 307 competitii interne si internationale. Categoria de varsta este una destul de ridicata (28-37 de ani), dat fiind faptul ca pentru a te bucura de acces la aceste modalitati interesante de relaxare a corpului si de intarire a mintii, trebuie sa fii major, in primul rand. Din cei peste 27000 de jucatori, aproximativ 600 sunt implicati in fenomen la nivelul profesionist. Pana in acest moment, la nivel de castiguri, in Top 10 pe primul loc figureaza Mihai Manole (castiguri cumulate de $ 2,055,922), Ionel Anton (care a castigat suma de $ 1,932,476), Dan Murariu (cu un total de $ 1,269,508)- acesti atrei sunt singurii jucatori romani care au depasit pragul unui milion de dolari castigati din poker. Pe urmatoarele pozitii se situeaza Dany Parlafes ($ 872,796), Toni Judet ($ 860,866), Alain Medesan ($ 743,721), Teodor Caraba ($ 742,075), Andrei Stoenescu ($ 496,380), Ciprian Hrisca ($ 452,045) si Ovi Balaj ($ 413,082). Interesant este ca, adunate castigurile primilor 100 de jucatori romani de poker, nu reusesc sa ajunga la jumatate din suma castigata pana acum de liderul incontestabil al pokerului mondial, Daniel "Kid Poker" Negreanu, aproximativ 30 de milioane de dolari.

Daniel "Kid Poker" Negreanu-copilul roman teribil al pokerului mondial

Atunci cand vine vorba despre asocierea termenului "poker" cu figura unui roman, in mod automat spui Daniel Negreanu. Nascut in anul 1974, in Toronto, Ontario, Canada cel care avea sa-si inceapa aventura vietii, plecand la varsta de 21 de ani in Las Vegas, reprezinta figura romaneasca dominanta din pokerul mondial. Datorita tenacitatii si determinarii sale, cel care evolueaza in turneele de poker sub denumirea de "Kid Poker" este cu adevarat un personaj grozav, datorita modului in care combina strategia si "citirea" adversarilor in competitiile la care participa. Camion indubitabil al acestui sport al mintii, pentru Daniel Negreanu a fi invingator se traduce prin castigarea a sase bratari World of Series of Poker, doua turnee europene, titlul de "jucatorul anului", titlul de "cel mai tanar castigator" al unui turneu de poker, precum si includerea in Poker Hall of Fame. Cunoscut ca un jucator de valoare, Negreanu tocmai si-a lansat in premiera in Canada documentarul despre viata si cariera sa. Firul povestii surprinde modul in care acesta a evoluat in cadrul familei si mai apoi in cariera sa de jucator profesionist de poker, pana la nivelul la care a ajuns astazi.

poker stars 2

Sursa: pokerstars.ro

Beneficiind de aportul familiei, a fratelui sau, Mike Negreanu, dar si a multor dintre jucatorii de poker cu care a evoluat de-a lungul carierei(dintre care se remarca legende ale acestu sport al mintii precum Phil Hellmuth, Jason Mercier sau Doyle Brunson), acest documentar reda intr-o maniera emotionana gandurile si motivatiile omului si jucatorului, Daniel Negreanu. Cu siguranta ca toti jucatorii romani de poker (profesionisti sau amatori), fanii, dar si oamenii obisnuiti abia asteapta sa cunosca mai multe detalii despre cel pe care il considera "campionul nostru" la poker. Acest documentar va fi disponibil pentru restul lumii, undeva la mijlocul anului 2016.

 

Back To Top