Categorie: Timp liber

actualizare windowsMicrosoft pune la dispoziţia utilizatorilor de Windows 10, începând de luni, 30 aprilie, o actualizare a sistemului de operare, care aduce noi capacități  de operare, precum funcțiile Timeline, Focus Assist și Dictation.

Anunțul referitor la actualizarea disponibilă din 30 aprilie a fost făcut de Microsoft printr-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, de la lansarea sa iniţială din 2015, Windows 10 a oferit două actualizări cu caracteristici concepute special pentru a încuraja creativitatea fiecărui utilizator.

Actualizarea disponibilă de astăzi aduce, ca noutăți, funcţia Timeline (ce va ajuta utilizatorii să găsească cu uşurinţă fişierele importante din dispozitivele lor), funcţia Focus Assist (ce permite o concentrare mai bună a utilizatorului), funcţia Focus Assist (ce se poate activa oricând utilizatorul doreşte să îndeplinească sarcini fără ca atenţia să îi fie distrasă de social media, de exemplu, sau de alte notificări), funcția Dictation (funcţia de voce pentru introducerea naturală a datelor. Aceasta facilitează utilizatorilor luarea de notiţe sau scrierea unei lucrări, folosind doar vocea. Astfel, plasând cursorul în orice câmp de text, în Windows 10 sau într-o aplicaţie, utilizatorul trebuie să apese tastele Win+H şi, pur şi simplu, să înceapă să vorbească. Funcţia Dictation din Windows 10 în varianta sa actualizată va capta rapid şi precis cuvintele utilizatorului, astfel încât ideile spontane sau discursurile pot fi transpuse în scris într-un mod facil), se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Actualizarea Windows 10 din 30 aprilie 2018 cuprinde şi o serie de alte caracteristici noi, printre care instrumente IT simplificate de gestionare pentru utilizatorii enterprise, noi modalităţi creative prin intermediul aplicaţiilor Photos, 3D şi Windows Mixed Reality, noi soluţii pentru siguranţă online şi îmbunătăţiri ale experienţei de gaming.

Sistem de operare Windows 10 a fost lansat de microsoft pe 29 iulie 2015, în 190 de ţări, sub forma unui upgrade gratuit pentru cei care utilizau, la vremea respectivă, versiunile Windows 7 şi 8.1.

Back To Top