Categorie: Timp liber
fun_park_busteniEmisiunile postului Radio România Internaţional, care emite în 12 limbi, pe site-ul www.rri.ro şi pe profilurile acestuia de pe Facebook, Twitter şi Flickr, au constituit principalele surse de informaţii ale participanţilor la unui nou demers jurnalistic al postului de radio România Internaţional.

S-au primit 530 de răspunsuri corecte la patru întrebări legate de staţiunea Buşteni şi zona Văii Prahovei.
Câştigătorii celor două mari premii - două sejururi de câte 7 nopţi, cu pensiune completă, la Hotelul „Alexandros" din Buşteni - sunt aşteptaţi, în prima jumătate a lunii februarie 2012.
Vor sosi la Buşteni familia CRISTINA RISSO şi GIULIO PAGANI, împreună cu fiica lor LETIZIA, din Genova (Italia), respectiv familia EDITH şi CLAUDE UNSINGER din Strasbourg (Franţa).
Principalele atracţii la care vor participa oaspeţii vor fi „ZILELE ORAŞULUI BUŞTENI" (care se vor desfăşura în perioada 9-12 februarie 2012), zona renumitei pârtii de schi Kalinderu, concertele cu participarea unor cunoscute vedete de muzică uşoară şi populară din România, Campionatul Mondial şi Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă. Programul mai cuprinde vizite la principalele instituţii din oraş: Primăria Buşteni, Centrul Cultural „Aurel Stroe", Mănăstirea Caraiman, Casa Memorială „Cezar Petrescu", Castelul Cantacuzino, Casa Româno-Franceză din Buşteni, dar şi Castelul Peleş şi Casa Memorială „George Enescu" din Sinaia şi, la iniţiativa primarului Emanoil Savin, o vizită la Castelul Bran.

Iar acum, câteva spicuiri din părerile câştigătorilor concursului:

Claude Unsinger argumenta: „Participarea la acest concurs este un lucru absolut firesc pentru mine. Descopăr România deja de câţiva ani: o ţară cu un patrimoniu, o arhitectură şi o cultură atât de bogate, care merită să fie cunoscute de francezi Am creat în acest sens un site despre România (http: //sinaia.pcca.fr)."

Ceilalţi câştigători ai marilor premii motivau astfel participarea lor la concurs:

Cristina Risso: „Ascult adesea programele voastre şi nu las să-mi scape ocazia de a participa la niciun concurs, fiindcă toate oferă informaţii interesante, care mă fac curioasă să aflu mai multe despre România. Buşteni, de exemplu, este înconjurat de munţi care se înalţă la peste 2000 m şi, pentru cei care adoră muntele, cum sunt eu, ar fi destinaţia ideală pentru a retrăi sentimentul de contact genuin cu o natură încă neatinsă. „

Giulio Pagani a scris: „În ultimii ani m-am simţit descurajat în pasiunea mea pentru munte şi schi, de faptul că pârtiile sunt din ce în ce mai aglomerate, ceea ce m-a împiedicat să mă bucur de contactul cu natura într-un mod sănătos. Apoi, am descoperit din întâmplare destinaţii cum sunt staţiunile montane din România şi m-am întrebat: de ce nu? Încă o dată aţi ştiut să ne vorbiţi despre această ţară frumoasă dintr-o perspectivă la care nu mă gândisem niciodată".

Vor mai primi premii substanţiale prin poştă 64 de câştigători ai concursului din: Spania, Franţa, Italia, Germania, Republica Moldova, Rusia, Ucraina şi China, dar şi din Uruguay, Maroc, Algeria, India, SUA, Portugalia, Mauritania, Pakistan, Olanda, Costa Rica, Israel, Benin, Trinidad-Tobago etc. Sunt premii acordate de RRI, dar şi de generoşii noştri sponsori, cărora încă o dată le mulţumim: Primăria oraşului Buşteni, Hotel „Alexandros", Mănăstirea Caraiman, cantautorul Vasile Şeicaru şi mai mulţi artişti plastici de pe lângă centrul Cultural „Aurel Stroe" din Buşteni.

Back To Top