runa Naudhiz și Mannaz
Categorie: Timp liber

Naudhiz este runa care simbolizează sărăcia sau un vas gol. Reprezintă responsabilitatea, frustrarea, greutățile, însă, este urmat de runa Mannaz, cea a omeniei, a umanității și a relațiilor sociale. Astăzi rezolvăm dificultăți pe care le-am neglijat de mult timp.


Runa Naudhiz arată că ne vom confrunta cu piedici sau vom suferi amânări în atingerea scopurilor noastre. Runa indică, totodată, că depășirea unui moment de criză ne poate oferi o dureroasă, dar necesară lecție de viață. În cel mai bun caz, semnificația runei este aceea de a depăși cu răbdare toate constrângerile și limitările impuse din afară sau de „a măsura de două ori înainte de a tăia o dată”. În unele cazuri, Naudhiz semnifică traversarea unui stres emoțional sau psihic, urmare a faptului că îndeplinirea dorințelor nu ne ajută în evoluția spirituală.
În tradițiile ezoterice scandinave, Naudhiz corespunde arborelui lumii Yggdrasill, Axis mundi în mitologia nordică și care face legătura între lumea sensibilă și cea spirituală, fiind asociat, din acest motiv, cu „lumea de dincolo” și cu misterele vieții și ale morții. Runa era pentru dobândirea înțelepciunii, a protecției față de entitățile ostile venite de pe lumea cealaltă și pentru inițierea în misterele vieții și ale morții.
Este simbolul unei perioade stresante, dar o bună mobilizare ne poate face mai puternici. Avem opțiuni limitate și situații incomode. Se așteaptă de la noi să ne folosim imaginația și credința pentru a reveni la o viață armonioasă. Toate conflictele și certurile se vor încheia cu o perioadă de liniște și pace, pe principiul „ce nu te ucide, te face mai puternic”.

VEZI ȘI: RUNA ZILEI Elhaz și Mannaz: Progresăm, dar numai susținându-ne unii pe alții

Când este însoțită de runa Mannaz, indică rezolvarea unei probleme neglijate multă vreme. Runa arată că vom beneficia de ajutorul Providenței, putând depăși micile piedici apărute și transformă chiar și amânările în avantaje. Mannaz exprimă generozitatea, prietenia, altruismul, solidaritatea umană, deschiderea către lume și interdependența cu societatea, totul depinzând scopul nostru. Mannaz este runa ce reprezintă omul. Este momentul să rămânem sinceri și corecți, ca să atingem înțelepciunea care ne salvează de momente neplăcute. Suntem sprijiniți direct și dezinteresat, primim sfaturi oneste, susținere morală și financiară. Să ne păstrăm modestia și realismul, fără a cădea în pesimism.

Sfatul runelor:

Atingerea țelului propus stă în puterea noastră, dar numai dacă ne schimbăm strategia. Găsim echilibrul dintre dorință și posibilitate și suntem puși în gardă asupra defectelor și slăbiciunilor noastre. Să le privim obiectiv și, cu voință, să ne exprimăm toleranța, altruismul, generozitatea.

Back To Top