Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

alcool
Categorie: Timp liber

 

• Un nou studiu arată că până și cantități mici de alcool pot declanșa modificări în circuitele creierului într-o zonă care este crucială în dezvoltarea dependenței.
• Cercetătorii au demonstrat că o anumită genă este responsabilă pentru dependența de alcool, iar activarea ei este dată chiar de băutul „social”.

Cercetătorii de la University of Illinois Chicago spun că traseele implicate în pregătirea creierului pentru dependență sunt aceleași care sunt asociate cu excesul de alcool, cum ar fi cele pentru euforie și anxioliză, termenul clinic pentru un nivel de sedare la care o persoană este relaxată, dar trează.

„Acest lucru sugerează că atunci când creierul experimentează efectele anti-anxietate ale alcoolului și creșterea dispoziției (relaxarea) este, de asemenea, pregătit pentru dependența de alcool”, a spus Subhash Pandey, autor principal al studiului.
Comportamentele de dependență sunt cauzate întotdeauna de obiceiuri pe termen lung sau de cantități mari, iar schimbările epigenetice rapide din creier ar putea începe să apară chiar și la doze mici, explică cercetătorul.

CITEȘTE ȘI: Fiul Dianei Șoșoacă prins băut la volan pe DN1. A fost urmărit de Poliție și oprit la Balotești

Unii oameni sunt mai vulnerabili la probleme cu alcoolul. Cercetătorii au descoperit că o genă, Hif3a este responsabilă de modificări ale creierului după expunerea la alcool. Alcoolul a crescut expresia Hif3a, chiar și după doze mici de expunere și a redus anxietatea.
„Am văzut că dozele mici, ceea ce considerăm ‘băutul social’, modifică expresia genelor în amigdală, o regiune a creierului care reglează anxietatea. Cu alte cuvinte, creează o cale epigenetică pentru dependență”, a spus Pandey.

Dozele mici amorsează dependența. Pentru oameni, el crede că concluzia este simplă: nu presupuneți că băutul social sau chiar „băutul pandemic” sunt lipsite de riscuri.
Așadar, câte pahare sunt prea multe? Din punct de vedere al creării de dependență, s-ar părea că răspunsul poate fi chiar și „unul singur”.
Mai multe pe descoperă.ro

CITEȘTE ȘI: Aterizare de urgență pe aeroportul Otopeni. Un pasager a făcut infarct

Back To Top