Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

expozitie de jucării din perioada comunistă
Categorie: Timp liber

 

• O expoziție amuzantă și fascinantă este găzduită, în această perioadă, de Cercul Militar Ploiești: sute de jucării din perioada socialistă ne aduc aminte de copilăria noastră și le arată celor mici cum ce se distrau, odată, părinții lor.
• De la păpuși de toate felurile, mașini de toate dimensiunile, jocuri pentru cei mici sau pentru toată familia, expoziția stârnește nostalgii adulților și îi uimește pe cei tineri.

„Veselie de Crăciun” este intitulată neobișnuita expoziție de jucării din perioada comunistă și acesta este și scopul ei. Încă de la intrare, cei mari vor striga: „Am avut și eu mașinuță sau păpușă ca asta!” și de aici începe distracția.

CITEȘTE ȘI: DE VIZITAT ÎN PLOIEȘTI. Expoziție spectaculoasă de tapiserie la Muzeul de Artă

„În prima vitrină, vedem o gamă de jucării de la camionul normal la dubițe și tiruri, foarte ieftine, accesibile tuturor copiilor: costau 4 lei-5 lei. La ora actuală, costul unei astfel de mașinuțe depășește 100 de lei. Camionul Faur este o adevărată nebunie: este făcut în 1967 de MAP Oradea, care nu mai există acum, iar o astfel de mașină ajunge acum la 300 de lei. 90% sunt jucării românești. Ca valoare, în România, cele autohtone sunt cele mai prețuite, urmează ca valoare cele chinezești, cele germane și altele din lume. Cele mai mari ca preț sunt așa-zisele mașinuțe de 3 lei, turnate din plastic moale, cu două osii cu roți: Dacia 1300, Dacia 1100, Fiat etc. La ora actuală, sub 200 de lei nu găsești decât stricate, iar cele rare ajung și 400 de lei. Asta ca să aflați valoarea pe care au căpătat-o în timp aceste obiecte”, ne-a explicat Alex Stoian, reprezentant al Asociației Suntem România!, organizator al expoziției.

„Autobuzul ONT, este una dintre primele jucării care a avut un impact foarte mare asupra copiilor din acea vreme. Costa 70 de lei, foarte atrăgătoare, foarte solidă. Acum, valoarea unei astfel de jucării ajunge și la 2.000 de lei”, ne-a mai dezvăluit Alex Stoian.

Cu siguranță, fascinante sunt seriile de păpuși pe care mulți copii le doreau, dar și jucăriile educative, jocurile de familie, ba chiar și clasoare cu timbre sau cu surprize de la gumele de mestecat. Nu lipsesc nici mijloacele media ale copilăriei din perioada comunistă: diapozitive, casete și discuri cu povești.Veselie de Crăciun expoziție de jucarii comuniste 3

Veselie de Crăciun expoziție de jucarii comuniste 1

Expoziția poate fi vizitată gratuit, la Cercul Militar Ploiești, până pe 10 ianuarie, de luni până vineri, între orele 09.00 – 15.30. Expozant principal este ploieșteanul Edward Boboloț, iar expozant de onoare este Adela Pricop, din Medieșu Aurit (jud. Satu Mare).

 

CITEȘTE ȘI: Un alt fel de omagiu lui Nichita, adus de regizorul Mihai Vasile și Centrul Dramatic Mythos

Back To Top