Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

plante verzi
Categorie: Timp liber

 

• Iubești plantele verzi, însă ai un apartament întunecat, în care nu știi ce plante rezistă.
• Te ajutăm aici cu inspirație de plante frumoase, soiuri superbe, dar și metode de a le îngriji pentru a se menține minunate.

Plantele verzi ne ajută să fim mai productivi – spun studiile – iar ele purifică și aerul din orice încăpere. Orice plantă verde are nevoie de o anumnită cantitate de lumină, în cantități moderate de apă, dar și de atenție din partea ta. Acest lucru este necesar pentru a putea vedea dacă ele se usucă sau dacă le priește locul unde sunt poziționate.

Iată câteva plante verzi ce nu au nevoie de multă lumină sunt ideale pentru sufrageriile sau încăperile ce nu au foarte multă lumină. Aceste spații mai întunecate au nevoie și ele de plante frumoase, așa că există plante care rezistă și în locuri mai puțin luminate.

Bird of paradise (Strelitzia reginae sau Floarea păsării de paradis) este un arbust de interior care crește rapid, are nevoie de lumină puternică și este o plantă ideală pentru a fi poziționată în colț. În ceea ce privește cantitatea de apă, această plantă are nevoie de un sol umed în mod constant. Pentru un sol sănătos are nevoie de compost sau de fertilizator, iar în ceea ce privește temperatura planta trebuie să stea într-un loc unde nu este foarte frig.

Plantele suculente sunt ideale pentru apartamentul tău întunecat. Plante suculente pot fi poziționate în ghivece mici, în colțul casei tale, poziționate ca o mică grădină verticală. Aceste plante au nevoie reduse, ele adaptându-se ușor unor climate secetoase. Plantele suculente se regăsesc într-o varietate mare de forme, dar și nuanțe diferite. Ele sunt apreciate deoarece rezistă atât în apartament, cat și în exteriorul casei, unele specii fiind foarte rezistente la frig și chiar și la ger.

Mixandra este o altă plantă rezistentă în apartrament și care cucerește pe toată lumea prin parfumul și frumusețea ei.

 CITEȘTE ȘI: ANUL NOU CHINEZESC: CE NE ADUCE ZODIA IEPURELUI DE APĂ

Există și plante de interior care nu au nevoie de lumină și pe care le poți crește inclusiv în baie. Crezi sau nu, ele se dezvoltă în întuneric, cu puțin ajutor. Poți găsi chiar și flori pentru o baie întunecoasă. Plantele de interior cu lumină scăzută se vor descurca bine într-o cameră orientată spre est sau vest, care are o fereastră sau două, chiar dacă nu primesc soare direct. Dar o cameră fără ferestre sau o singură fereastră orientată spre nord va îngreuna chiar și dezvoltarea celor mai rezistente plante care se dezvoltă în întuneric, pentru care este vital să folosești lumină artificială specială câteva ore pe zi. Chiar și plantele care se descurcă bine la umbră în aer liber tind să aibă nevoie de mai multă lumină atunci când sunt cultivate în interior, dar lumina auxiliară, artificială, poate fi de mare ajutor.

Bambusul norocos (Dracaena sanderiana): cultivat fie în apă, fie în sol, este prezent în multe birouri și case. În plus, acesta se regăsește în filosofia feng shui, în special dacă este primit cadou. De asemenea, ajută faptul că bambusul norocos are o reputație bine câștigată ca fiind aproape indestructibil. Acesta preferă de obicei puțină lumină, dar face plante din categoria de plante care se dezvoltă în întuneric sau, mai exact, în zonele umbrite ale casei. Important este să nu îl plasezi în zonele în care se face curent. Și asigură-te că animalele tale de companie nu au acces la el, pentru că are proprietăți toxice. Are nevoie de umbră parțială până la umbră completă, dar umiditate moderată sau mare.

Planta păianjen (Chlorophytum comosum): este una dintre cele mai adaptabile și mai ușor de cultivat plante de apartament. Numele ei se datorează vlăstarilor asemănători păianjenelor, care atârnă în jos asemeni păianjenilor pe o pânză. Plantele de păianjen pot fi cultivate ca plante agățătoare sau în ghivece. Pot supraviețui mult timp în condiții mai puțin decât ideale de lumină, inclusiv la lumină artificială. Udă planta în mod constant, nu lăsa pământul să se usuce. Are nevoie de umbră partial și umiditate. moderată.

Planta șarpe sau limba soacrei (Sansevieria trifasciata) se numără printre cele mai rezistente plante de interior la lumină scăzută. Fac parte din categoria de flori de apartament care nu au nevoie de lumină și necesită foarte puțină întreținere. Planta șarpe, numită și limba soacrei, este o plantă longevivă, care poate prospera zeci de ani. Preferă să crească la umbră parțială, dar poate tolera și umbra. Este toxică pentru animalele de companie, așa că ține-o într-un loc ferit. Nu o uda în exces, mai ales dacă nu este în lumina directă a soarelui care usucă solul. Udarea excesivă poate provoca putrezirea rădăcinilor și poate ucide planta.

plante verzi

Feriga corn de cerb (Platycerium bifurcatum) poate crește în mod natural pe alte plante, nu în sol. Ca plantă de apartament, poate crește și montată pe scânduri de lemn. Preferă locurile umbrite și pot suferi în lumina directă a soarelui. Lasă pământul să se usuce între udări.

Feriga Păr de Venus, Capilaria sau Părul Maicii Domnului (Adiantum raddianum) are frunze delicate, în formă de evantai, grupate pe tulpini. Este o plantă de interior populară, care suportă lumina scăzută, dar are nevoie de sun sol umed, dar nu ud, pentru a se dezvolta. Părul Maicii Domnului preferă un mediu cald și umed, și zonele în care nu primește lumină directă.
Filodendronul (Philodendron spp) este o plantă de apartament populară datorită ușurinței de îngrijire și a capacității de a crea o atmosferă asemănătoare junglei prin lianele ei lungi și verzi. Șterge în mod regulat vița pentru a o întreține. Din punct de vedere al luminii, prosperă în dreptul unei ferestre cu lumină indirectă. Filodendronul poate tolera spațiile cu lumină scăzută, dar ar putea avea probleme de creștere, deci este o plantă destul de pretențioasă. Este toxică pentru animale.

Anthurium (Anthurnium spp.) este o specie de plante tropicale cu flori strălucitoare și frunziș luxuriant. Aceste plante pot fi cultivate în interior, cu umiditate ridicată și în sol umed, dar nu ud. Recomandat este ca planta să primească lumină indirectă, pentru că soarele direct poate arde frunzele. Plantele din specia Anthurium sunt toxice pentru animale.

Arborele dragonului (Dracaena marginata) face parte din specia Dracaena și se adaptează ușor condițiilor umbroase. Este o plantă rezistentă, ușor de îngrijit. În interior, copacul nu atinge în mod obișnuit mai mult de șase metri înălțime și are nevoie de replantare la fiecare doi până la trei ani. Recomandată este lumina indirectă, dar poate supraviețui în condiții de lumină scăzută. Această plantă este toxică pentru animalele de companie.

Begonia ceară (Begonia semperflorens) este o plantă mică, colorată și ușor de întreținut. Apreciază umbra atât în interior, cât și în exterior, pentru că lumina directă a soarelui poate fi o sursă de stres și afectează creșterea. Lumina indirectă este perfectă pentru o bună dezvoltare, dar poate supraviețui și în locuri cu lumină scăzută. Sunt toxice pentru animalele de companie, așa că nu le lăsa la îndemână.

Orice tip de iederă cu frunze întunecate, cum ar fi iedera englezească (Hedera helix), ar rezista într-o baie cu lumină scăzută, pentru că, în general, iedera cu frunze întunecate preferă umiditatea și crește se acomodează în aproape orice condiții, inclusiv la umbră, într-o cameră cu lumină naturală slabă.

Aglaonema – planta întunericului are culori vibrante și frunze cu modele diferite. Așa cum îi spune numele, suportă foarte bine un mediu umbrit.

Crinul păcii (Spathiphyllum) este o plantă comună, dar frumoasă, care purifică aerul. Ceea ce pare a fi o floare albă care iese din frunzele sale voluptoase este de fapt o spată groasă (un vârf care adăpostește o mulțime de flori mici) care ajută la purificarea aerului.
Surse: ideipentrucasa.ro și lovedeco.ro

CITEȘTE ȘI: STEVE VAI ADUCE CHITARA HYDRA LA SALA PALATULUI, ÎN BUCUREȘTI

Back To Top