Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber
relatiile-de-cupluMetodele contraceptive sunt acele metode care previn o sarcină. Acestea îi permit unei femei să aleagă momentul potrivit pentru a face un copil. Majoritatea femeilor pot rămâne însărcinate începând cu vârsta primei menstruaţii şi până la sfârşitul decadei a patra şi începutul decadei a cincea a vieţii. Pe parcursul anilor fertili de dinainte de menopauză, cheia pentru evitarea unei sarcini nedorite este contracepţia.

Prezervativ
Adolescenţii probabil că au multe întrebări cu privire la prezervativ. În cazul femeilor, prezervativele care au şi spermicide pot afecta flora vaginală şi pot predispune la candidoză. Prezervativul protejează eficient împotriva sarcinii, dar şi împotriva majorităţii bolilor cu transmitere sexuală.

Contraceptive hormonale
Contraceptivele hormonale sunt, poate, cele mai utilizate metode de contracepţie în cuplurile stabile şi nu numai. Pentru sexul ocazional sau atunci când relaţia este abia la început, este recomandat prezervativul având în vedere şi protecţia împotriva bolilor cu transmitere sexuală, protecţie pe care contraceptivele hormonale nu o oferă.
Cele mai cunoscute şi utilizate tipuri de contraceptive hormonale:
- Pilulele contraceptive – şi acestea sunt de mai multe feluri, cu estrogeni şi progesteron, combinate sau nu, microdozate etc.
-Plasturele contraceptiv – este un plasture care se lipeşte cu regularitate pe piele şi oferă protecţie contraceptivă;
-Implantul contraceptiv şi injecţiile contraceptive reprezintă metode ideale de contracepţie pentru femeile care nu reuşesc să urmeze un program strict şi să ia pastila contraceptivă la ora fixă.
-Inelul contraceptiv – reprezintă o metodă de contracepţie hormonală de ultimă generaţie. Acest inel este fabricat din material elastic, care nu produce alergii, având totodată şi încărcare hormonală - hormonii se absorb local şi se evita metabolizarea sistemică.
-Pastila de a doua zi – aceasta nu reprezinta un contraceptiv de rutină - ar fi mai corect să fie numită "pilula de urgenţă"

Diafragma
Diafragma este o membrană specială care se aplică la nivelul colului uterin şi împiedică sperma să pătrundă în uter.

Sterilet
Steriletul oferă protecţie contraceptivă prin interpunere mecanică, adică se fixează în uter şi "astupă" pur şi simplu trompele uterine. Dacă alegeţi steriletul ca metodă contraceptivă, informaţi-vă bine cu privire la riscurile acestuia.
Tot despre sterilet mai trebuie să ştiţi că nu se montează la nulipare, adică la femei care nu au născut, pentru că e nevoie de un col uterin uşor lărgit pentru introducerea steriletului. Aşadar mai degrabă puteţi alege steriletul dacă aţi avut cel puţin o naştere naturală.

Spermicide
Spermicidele sunt subtanţe care omoară spermatozoizii. Nu sunt foarte sigure, de aceea se recomandă utilizarealor în combinaţie cu o altă metodă contraceptivă, de exemplu diafragma. Spermicidele pot facilita apaiţia condidozei vaginale.

Metode chirurgicale
Ele constau într-o intervenţtie chirurgicală minimă laparoscopică ce leagă trompele la femeie sau conductele spermatice la bărbat. Sunt măsuri radicale care se aplică în situaţii radicale!
Acestea nu se aplică niciodată la persoanele de varstă tânără sau la indivizii care nu au copii. Există şi astfel de metode despre care se spune că sunt reversibile, dar şansa ca "conductele" ligaturate să nu mai funcţioneze este mare, aşadar se recomandă prudenţă maximă la alegerea acestor metode.

Metode "naturale"
Aici se înscriu acele metode precum coitus interruptus, când bărbatul ejaculează în afara vaginului femeii, precum şi metoda calendarului care presupune un contact sexual în afara perioadei ovulaţiei. Aceste metode nu sunt deloc sigure, nu protejează eficient împotriva sarcinii si nici impotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Back To Top