
Iată o rețetă ușor de preparat, pentru un mic dejun copios sau pentru o masă de seară ușoară puteți prepara un sos de roșii și spaghete.
Ingrediente:
10-12 ciuperci
1 ou
1 felie de pâine
1 ceapă
3-4 căței de usturoi
cimbru
sare, piper
puțină făină
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Curățăm ciupercile și le punem la fiert în apa în care am pus piper boabe, 1 frunză de dafin, sare și oregano. Lăsăm să fiarbă 5 minute apoi le scurgem.
Tocăm mărunt ciupercile, ceapa și usturoiul. Adăugăm apoi oul și felia de pâine înmuiată în puțin lapte.
Condimentăm cu sare, piper și cimbru.
Cu mâna udă formăm chifteluțe pe care e tăvălim prin făină și le rumenim în ulei încins. Le scoatem pe șervețele absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.