
Ingrediente
600 g iaurt gras
200 ml. smântână pentru frişcă
200 ml. frişcă bătută
200 g ciocolată albă
700 g zmeură
1 pachet cu pişcoturi
20 g gelatină
sirop de zahăr sau compot pentru însiropat pişcoturile
Mod de preparare
Se pune gelatina să se înmoaie, intr-un bol cu câteva linguri de apă rece.
Se topeşte ciocolata pe foc mic împreună cu smântâna pentru frişcă - nu lasaţi să fiarbă! Când s-a răcorit puţin se amestecă cu gelatinaşi se omogenizează. Se dă la frigider, pentru o oră, să se îngroaşe. Se scoate crema de ciocolată şi se amestecă cu iaurtul, apoi se încorporează zmeura amestecând uşor cu o paletă.
Se tapetează cu folie alimentară forma de tort (sau o cratiţă) cu diametrul de 21cm.
Pişcoturile, trase uşor prin sirop, se pun pe fundul cratiţei şi de jur-imprejur, formând "forma" în care se toarnă compoziţia cu zmeură.
Se acoperă totul cu folie şi se dă la frigider până a doua zi.
Se ridică prăjitura cu ajutorul foliei, se aşează pe un platou şi se îndepărtează uşor folia alimentară.
Se unge suprafaţa prăjiturii cu frişcă şi se ornează cu zmeură.
Crema umple cam 3/4 din înalţimea piscoturilor iar diferenţa, până la vârful pişcoturilor, se va completa cu frişcă şi zmeură.