![pepeni](/images/stories/pepeni.jpg)
Ingrediente
• 600g miez de pepene galben
• 200g miez de pepene roșu
• 4 linguri zahăr pudră sau 2 linguri de miere de albine
• 200ml vin alb dulce
• 200 ml zeamă de lămâie
• 100 ml suc de portocale
• 500 ml apă minerală
Mod de preparare
Se pune într-un vas 100 g pepene galben tăiat cubulețe, 200 g pepene roșu tăiat la fel și se dă la frigider.
Se amestecă restul de miez de pepene galben cu zahărul pudră sau mierea și vinul alb. Peste acest piure se adaugă zeama de lămâie și sucul de portocale și se omogenizează. La final se adaugăm apa minerală și se dă la rece.
Acest cocktail se servește într-un bol în care s-au pus cuburile de pepene galben și roșu date inițial la rece, peste care se toarnă piureul amestecat împreună cu vinul alb.
Pentru o notă de originalitate se poate servi cocktailul într-o jumătate de pepene galben curățat de miez și se decorează folosind cuburi de gheață.