Categorie: Timp liber
prajitura_cu_mere_si_grisÎn cele ce urmează vă propunem un dulce de post uşor de preparat.

Ingrediente
1/2 cană făină,
1/2 cană griş,
1/2 cană zahăr,
75 g margarină,
1 linguriţă praf de copt,
2 plicuri zahăr vanilat,
1 cană nuci mărunţite,
4-5 mere,
2 linguriţe scorţişoară.

Mod de preparare
Se amestecă făina, grişul, praful de copt, zahărul şi zahărul vanilat.
Se curăţă merele de coajă, se rad şi se amestecă cu scorţişoara.
Margarina se taie în felii subţiri.
Amestecul de ingrediente uscate se împarte în trei, cantitatea de mere se împarte în două, iar margarina se împarte în trei părţi egale.
Se pune 1/3 din cantitatea de margarină pe fundul tăvii, apoi 1/3 din amestecul uscat, jumătate din cantitatea de mere, înca 1/3 de amestec uscat, 1/3 felii cu margarină, restul merelor, restul ingredientelor uscate, restul cantităţii de margarină.
Deasupra se repartizează nucile şi se presară 1-2 linguri cu zahăr.
Prajitura se coace în cuptorul deja încins, timp de 35-40 minute.
Prăjitura cu mere şi griş se lasă să se răcească şi abia apoi se porţionează.

Back To Top