
Turnuri de caşcavea, brânză de burduf în coajă de brad, tone de pastramă, mici şi zeci de butoaie cu ţuică, vin şi must au fost atracţiile maxime pentru cei care au participat, în aceste zile, la Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei. „Preţurile sunt cele de anul trecut, nu le-am mărit pentru ca toţi clienţii să aibă posibilitatea să cumpere. Nu merge foarte bine vânzarea, dar noi sperăm ca lumea să se încumete să aleagă dintre produsele noastre tradiţionale", ne-a spus un comerciant. „Avem caşcavea la 30 de lei, pastramă la acelaşi preţ, dar şi multe sortimente de cârnaţi şi brânză. Vinul şi mustul costă 7 lei litrul, dar totul este negociabil", ne-a mai spus un alt producător.

„În aceste zile ne bucurăm de cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Caşcavelei, pe care îl regăsim numai aici, la Valea Doftanei. Este o manifestare de tradiţie atât în judeţul Prahova, cât şi la nivel naţional, prin care promovăm nu doar produsele specifice locului, cum este caşcaveaua, produs omologat OSIM din 2006, a cărui reţetă oamenii au păstrat-o secretă din străbuni, ci reamintim tuturor participanţilor la Festival de tradiţiile populare din această zonă. Anul acesta avem în jur de 30 de producători de alimente tradiţionale din localitate, dar şi producători din zonele învecinate: Moeciu, Bran, Rucăr, Câmpulung. Ne aşteptăm la o participare de sute de turişti interesaţi de produsele de aici şi suntem încântaţi să au venit deja oameni din toate colţurile ţării. Noi vom face, şi în anii viitori, tot posibilul ca acest festival să fie şi mai cunoscut", ne-a declarat primarul localităţii gazdă Valea Doftanei, Ion Manea (foto).

